15 bolečih znakov, ki vam povedo, da vas partner ali mož ne ljubi več

Zadnjič posodobljeno: :

Bilo bi enkratno, če bi bili z isto osebo, s katero ste poročeni, do zadnjega diha, toda na žalost to ni vedno mogoče.

Ko v partnerskem odnosu ni več vse tako, kakor bi moralo biti, se začnete spraševati: “Ali me še sploh ima rad?”

Veliko žensk se zaveda dejstva, da jih moški ne ljubijo več, a vseeno živijo z njimi, kakor da je vse v najlepšem redu. Z njimi ostanejo zaradi otrok, finančnega stanja ali iz navade.

Pretvarjanje, da stvari delujejo, so zanikanje resničnosti in takšen zakon ni več resnično razmerje. Je le iluzija, ki se bo, slej kot prej končala.

Predstavljamo vam nekaj najpogostejših opozorilnih znakov, zaradi katerih so ženske prišle do spoznanja, da jih partner nima več rad.

1. Ne komunicira

Pomanjkanje komunikacije samo po sebi ne pomeni, da vas ne ljubi. Toda, če vam to govori vaš ženski čut, mu verjemite, saj drži v 99,99 odstotkih primerov.

Če želite rešiti svojo zakonsko zvezo, se poskusite pogovoriti z njim. Odkrito mu povejte, da se ne počutite dobro v odnosu brez odprte komunikacije. Če se ne želi pogovoriti in mu je vseeno kako se počutite, razmislite o vajinem odnosu. Ohranite svoje samospoštovanje in dostojanstvo ter prekinite takšen odnos.

2. Dolgčas mu je

Normalno je, da bodo v dolgotrajni zvezi trenutki, ko vama bo dolgčas. Vse, kar morata storiti je, da počneta nove, drugačne ali stare stvari – skupaj. A če opazite, da je vašemu mož dolgčas samo takrat, ko je z vami in ne takrat, ko je sam ali z drugimi, je to znak, da je nekaj hudo narobe. Mogoče je v njegovem življenju druga ženska in misli samo na njo. Ali morda obstajajo težave, s katerimi se sooča in vam tega ne zaupa?

Če pokaže nezainteresiranost za vašo naklonjenost, komunikacijo in ljubezen, tak človek ni vreden vašega časa.

3. Ves čas se prepira

Z njim se ne morete več normalno pogovarjati. Iz vsakega pogovora nastane prepir. Obtožuje vas, da ste krivi za vse težave med vama. Vprašajte ga, zakaj tako misli. Morda poiščeta pomoč zakonskega svetovalca in z njegovo pomočjo najdeta pot do srečnejše prihodnosti. Je pripravljen kaj storiti glede tega ali ne? Če noče rešiti konfliktov, potem do vas ne čuti ničesar več in je čas, da ga zapustite.

Ne zaslužite si nekoga, ki bo do vas pozoren le, ko bo dobre volje. Ne zaslužite si nekoga, ki vas bo ignoriral vsakič, ko ga boste potrebovali. Ne glede na to, kako zelo ga imate radi, mu pokažite, da ga takšnega res ne potrebujete.

4. Ne trudi se za vajin odnos

Že nekaj časa ste edini, ki vlaga v vajin odnos. Noče se pogovarjati in ne naredi ničesar, da bi bilo bolje. To je znak nespoštovanja. Nespoštovanje je eden najmočnejših znakov, ki kažejo na izgubljen zakon. Povejte mu, da niste vi tisti, ki boste nosili vse partnerske obveznosti. Sporočite mu, da če se noče spremeniti, lahko odide.

Poglejte vase. Razmislite o vašem počutju. Bistvo vsakega razmerja je, da se v odnosu počutite sproščeni, srečni. Da imate nekoga, na kogar se lahko zanesete. Nekoga, ki vas bo imel rad in vas spodbujal. Je tam za vas ali pa ga ni. Tako preprosto je. Premislite, če je on moški, s katerim želite preživeti preostanek svojega življenja.

5. Je nedostopen in hladen

Vsakič, ko ga poskusite poklicati po telefonu, ni na voljo. Ko ga pokliče nekdo drug, je tam. Kaj vam to govori? Preprosto to, da vas nima več rad, ampak vas še ne bi zapustil. Mogoče je ločitev nekaj, kar ni dobro za njegovo kariero. Lahko pa tudi, da noče biti izpostavljen kritikam s strani svoje družine in prijateljev.

Če deluje hladno, ko je z vami, tudi potem, ko se poskušate pogovoriti z njim in rešiti težavo, se zamislite. Ne samo, da vas ne ljubi več, ampak je v njegovi glavi že končal vajin zakon. Izkorišča vas, ne želi se niti potruditi, ne za vas, ne za zvezo. To je moški, ki ne ve, kaj hoče.

6. Ni ga doma

Ko imate nekoga radi, si želite biti s to osebo ves čas. Njega ni. Raje je s prijatelji, sodelavci, kakor z vami in vajinimi otroki. Vprašajte ga, kaj je razlog, saj bi moralo biti ravno nasprotno.

Odkrito se pogovorite z njim. Povejte mu, da skupno življenje ni življenje dveh neznancev, ampak bivanje z nekom, ki ga imate radi. Če vas ne želi poslušati, odidite. Nadaljujte s svojim življenjem drugje.

7. Ne želi spolnih odnosov

Pomanjkanje spolnih odnosov je eden najbolj očitnih znakov, da je nekaj narobe. Če ne želi biti intimen, to pomeni eno od dveh stvari – ali ima odnose s kom drugim, ali pa se mu ne zdite več privlačni. Ženska ali moški želi biti intimen z osebo, ki jo ljubi. Če temu ni tako, se v odnosu pojavijo razpoke. Dvomi. Predvidevanja. To pa bo sčasoma pripeljalo do konca zveze.

Zaigrajte na svoje ženske čare in ga poskusite pridobiti nazaj. Popestrite vajin intimni odnos. Če se ne odzove, je čas, da se dokončno poslovite od njega.

8. Ne spoštuje vas

Karkoli rečete, je zanj neumno. Ali govorite o svojih poslovnih uspehih, ali o tem, kaj si želite, vas ne posluša ali pa vas ponižuje. Ne vidi vas. Ne zaslužite si nekoga, ki vas ne spoštuje. Zaslužite si ljubečega in skrbnega moškega, ki vam bo v oporo.

Ključ do odličnega odnosa je dobra komunikacija. Povejte mu, da lahko v primeru, da ni več zaljubljen v vas, odide in nadaljuje življenje drugje – brez vas.

9. Sumite, da vas vara

Ženske intuitivno zaznajo, kdaj jih moški varajo. Če torej mislite, da nekaj ni v redu, verjetno ni. To lahko vidite po spremenjenem vedenju, ravnodušnosti, pomanjkanju komunikacije in intimnosti. Če pa imate dokaze, ki razkrivajo njegovo nezvestobo, kaj čakate?

10. Ste samoumevni

Misli, da lahko počne vse, kar si zaželi in da mu boste vedno oprostili. Vas vara, zaničuje, blati… Pogovorita se. Niste samoumevni. Vprašajte ga, ali se zaveda, da lahko odidete in da se ne boste vrnili. Niste samoumevni. Živite lahko brez njega.

11. Zahteva veliko prostora

Vsak potrebuje čas zase. Uro ali dve na dan. Ampak, ko ga ni več ur ali celo dni, je to zaskrbljujoč znak. Ne bo vam niti povedal, kje je bil ali pa vam bo podal čudna opravičila. Bo z vami, a v bistvu ga ne bo. Popolnoma bo odklopljen. Izgubili boste željo po preživljanju časa z njim, saj druženje z nekom, ki očitno noče biti ob vas, nima smisla.

12. Večino časa vas kritizira

Obstajata dve vrstI kritike. Prva, kjer vas nekdo kritizira in vam s tem pomaga, da zrastete. Druga, kjer se nekdo nenehno pritožuje in vam očita stvari, na katere nimate vpliva.

To je taktika moških, ki nimajo “jajc”, da bi sami prekinili odnos. Ko odidete, vas krivijo za vse. Rekli bodo, da niso bili oni krivi oni, ampak vi – vi ste bili tisti, ki ste odšli, saj nihče ne ve, kaj so vam naredili, da ste jih zapustili.

13. Ne trudi se za zakon

V trenutku, ko se vaš moški ne trudi več, da bi rešil vajine težave, veste, da je konec. Ko ne vidi več smisla v boju za vas in vajin zakon, je ta že mrtev. Moški so naravni reševalci problemov, ko vidijo težavo, se trudijo najti rešitev. To počnejo vsak dan. Verjetno vas niti ne ljubi več, le tega si še ni priznal.

14. Ne pogreša vas

Je vaš mož ravnodušen, ko se vrnete domov z dvodnevnega potovanja? Vam reče, da je bilo bolje, ko vas ni bilo doma? Je očitno nezadovoljen, da ste se vrnili? Ko se dva ljubita in sta srečna, si padeta v objem, če se ne vidita nekaj ur ali nekaj dni. Se strinjate?

15. Vse kar rečete je narobe

Včasih je bil prijazen, pozoren, nasmejan, toda sčasoma je vse to počasi izginilo. Ljubezen s časom ne more izginiti. Lahko se samo okrepi ali spremeni oblike, nikoli ne more izginiti.

Vaše majhne nepopolnosti mu niso več všeč. Poln je negativnih komentarjev. Če slučajno rečete, kar mu ni všeč, se v njem sproži plaz žalitev. Raje molčite in se zatekate v svoj svet. Zakaj? Odidite stran.

Kaj storiti, če znaki, kažejo na to, da vas ne ljubi več?

Pomembno je, da se zavedate, da se ljudje spreminjajo. Čeprav je bil moški, s katerim živite, na začetku zveze očarljiv, pozoren, nasmejan, se lahko z leti spremeni v povsem drugačnega človeka. Pogovorite se z njim. Poskušajta stvari urediti na civiliziran način. Če ne moreta doseči soglasja, poskusita s terapijo. Morda potrebujeta le nekoga, ki vama bo pomagal pri medsebojni komunikaciji, da bosta lahko rešila vajine težave. Če tudi to ne deluj, pojdita vsak svojo pot.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonska legenda – vsak ima sorodno dušo: kako poiskati čarobno nit ljubezni, ki je ni mogoče prekiniti