fbpx

15 dejstev, ki so pomembna za vaš uspeh

Kaj je potrebno za uspeh v življenju? Odgovor na to ni tako preprost, določene prakse pa so se izkazale kot prave za produktivnejše in srečnejše življenje. Verjamemo, da tudi vi lahko prispevate s kakšnim nasvetom, mi pa smo izbrali in parafrazirali 15 najboljših.

1. Ljudje se nimajo časa ubadati le z vami.

Večina ljudi ne bo niti opazila, da ste kupili nov avto ali pa napredovali v službi. Sicer pa svoje sreče tako ali tako ne bi smeli graditi na mnenjih drugih. Hkrati pa ne pustite, da vam pretirana pozornost stopi v glavo.

2. Retorika ima veliko moč.

Ugotovite, kaj natančno sproži določene odzive pri ljudeh – tako boste lažje in bolje vplivali na okolico. Ko se boste naučili kako z retoriko spremeniti mnenje drugega, ko si boste zagotovili zaupanje, takrat boste vedeli kaj je moč iz prve roke.

3. Skrbeti morate za svoje zdravje.

Na kariero se ne (z)morete popolnoma osredotočiti, če ste nenehno pod vplivom slabih navad ter ignorirate zdravstvene težave.

4. Sreča je najbolj izmuzljiv vidik uspeha.

Lahko je odnehati, ko ste kljub nadarjenost in trdemu delu za vaše nadrejene nevidni. Ne pozabite, sreča se vam nasmehnila le, če boste vztrajali.

5. Nič ni popolno.

Za razliko od večine filmov, dobri fantje ne zmagajo vedno. Cenite tisto, kar imate in to vas bo naredilo srečnejše in močnejše.

6. Vsi se bojimo.

Zavedajte se, da se vsak boji neuspeha. Uspešni ljudje vedo, kako svoje strahove in bojazni sprejemati ter se jim ne pustijo omejevati.

Vsi se bojimo.
Vsi se bojimo.

7. Bodite samozavestni.

Ko verjamete vase, vam drugi zaupajo in vaše besede dobijo težo.

PREBERITE ŠE: Infografika: Kako zgleda tipičen dan uspešnega poslovneža?

8. Niste vsevedi.

Če je določeno opravilo primernejše za koga drugega, mu ga prepustite. Če v razpravi niste dovolj dobro seznanjeni z vsemi dejstvi pogovora, se raje vzdržite komentarjev.

9. Odpustite drugim in sebi.

Tako ljubljeni, kot tujci, vas bodo kdaj razočarali. Reagirajte ustrezno, vendar ne kuhajte zamere. Sovraštvo namreč potrebuje ogromno energije. Zakaj bi jo zapravljali?

10. Ne dovolite, da bi odločala čustva.

“Neumna” reakcija pod vplivom jeze ali panike lahko uniči življenjski trud v enem samem trenutku. Najprej se pomirite in potem sprejmite odločitev.

Ne dovolite, da bi odločala čustva.
Ne dovolite, da bi odločala čustva.

11. Zaščitite svoj ugled.

Branite svoj ugled z vsem, kar imate. Naučite se biti iskreni, zanesljivi in prijazni ter dovolite drugim, da to opazijo.

12. Tvegajte!

Če vas vaše delo ne osrečuje, iščite dalje.

13. Potujte.

Spoznavanje drugih načinov bivanja vam bo dalo nov pogled na življenje in poskrbelo, da se boste na delo vrnili sveži in spočiti.

14. Osredotočite se na sedanjost.

Sprejmite, da preteklosti ni moč spremeniti in raje poskrbite, da naredite najboljše iz tistega, kar je pred vami.

Odločite se biti srečni.
Odločite se biti srečni.

15. Odločite se biti srečni.

Vaš odnos do življenja je odločitev. Izberite srečo in optimizem, ne glede na situacijo. To vam bo prineslo več uspeha kot negativnost.

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
inc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!