15 skrivnosti za ustvarjanje in ohranjanje pozitivnega pogleda na življenje

S pravim odnosom je lahko vaše življenje v trenutku bistveno boljše!

Čeprav ste morda v težkih trenutkih vašega življenja in ne morete nadzorovati, kar se dogaja, imate še vedno možnost, da se odločite, kakšen odnos boste ohraniti v teh trenutkih. Če se odločite za pozitiven pogled, bo vaše življenje postalo boljše.

Tukaj je opisano, kako to storiti!

Odločite se, da želite imeti pozitiven pogled na življenje

Kako enostavno se je namrščiti, postati razdražen ali kritizirati druge, mar ne? Odločite se, da ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas, ohranite pozitivno perspektivo in reakcijo na dogodke.

Izberite jutranjo rutino

Ko zjutraj vstanete pozabite na telefon in raje najprej povejte pozitivno trditev, afirmacijo, recimo: “Danes izbiram veselje in srečo!” in zaplešite ob glasbi, ki je napolnila sobo.

Povežite se s svojim notranjim veseljem

Ne čakajte, da bodo stvari “ravno prav”, da se boste počutili srečne. Povežite se s svojim notranjim virom veselja. Naredite stvari, ki vas nasmejijo in vam dajo občutek namena in pomena.

Uživajte v majhnih užitkih življenja

Cenite kavo ali čaj, uživajte v svežem sadju, na sprehodu ob plaži. Naučite se, da opazite in cenite majhne trenutke, ki nosijo skrite užitke. Ne jemljite jih za samoumevne in poskrbite, da boste uživali v njih.

Nahranite možgane s pozitivnimi stvarmi

Poslušajte svojo najljubšo glasbo, glejte komedije, prebirajte članke o pozitivnosti, o samorazvoju in samopodobi.

Pozitivno razmišljajte

Naučite se gojiti pozitivne misli. Mislite pozitivno o sebi, o situacijah, v katerih ste, o življenju, o drugih. Poskusite razumeti svoje trenutne težave na pozitivnejši in se vprašajte: “Kaj se lahko naučim iz njih?”

Opazite dobro

Naučite se opažati dobro znotraj in okoli sebe, namesto, da bi vključili avtomatskega pilota in vedno opazili okoli sebe le slabo, grdo in problematično. Poskusite videti vse dobro, lepo in rešitve, ne problemov. Začnite pri sebi. Sestavite seznam svojih pozitivnih lastnosti.

Bodite optimistični

Ne pričakujte najslabšega možnega izida. Ne glejte vedno na stvari,  kakor da se bliža katastrofa. Bodite realni, ocenite situacijo takšno, kakršna je, vendar ne poskušajte napovedovati prihodnosti z negativnimi mislimi. Prepustite se pozitivnim scenarijem.

Pozitivne vizualizacije

Kaj je tisto, kar si želi vaše srce ? Kaj želite doseči ? Predstavljajte si, da ste tam! V mislih ustvarite živo vizualno podobo – kako je videti, kje želite biti v življenju? Kakšen je občutek? Kaj počnete? Poskusite biti čim bolj natančni.

Nehajte se pritoževati

Seveda lahko najdete v svojem življenju stvari ali dogodke, nad katerimi bi se pritoževali. Vendar imate izbiro: se boste pritoževali nad vsem, kar lahko, ali se boste osredotočili na pozitivne stvari in gradili na tem? Pritoževanje je najmanj učinkovit način za dvig razpoloženja in doseganje ciljev.

Povežite se s pozitivnimi ljudmi

Družite se s pozitivnimi ljudmi, s tistimi, s katerimi imate skupne interese in strasti. Govorite pozitivno, delajte pozitivne stvari in se čustveno povežite. Pozitivnost je nalezljiva!

Sprejmite radovednost

Odprite svoja čutila za nove možnosti. K življenju pristopite z radovednostjo, z odnosom, ki ga želite raziskati in odkriti.

Nehajte se primerjati z drugimi

Bolj, ko se boste primerjali z drugimi, manj boste srečni. Osredotočite se na to, kdo ste in kakšno življenje želite imeti.

Iščite izkušnje

Namesto, da bi se pritoževali o stvareh, ki jih nimate ali si jih ne morete privoščiti, poiščite nove izkušnje. Delajte stvari, ki vam prinašajo veselje, namesto da kupujete stvari v upanju, da postanete zaradi njih srečnejši.

Naučite se biti hvaležni

Ne jemljite majhnih užitkov in veselih trenutkov za samoumevne. So del tega, kar ste, so del vašega življenja. Bolj, ko jih opazite in cenite, srečnejši in pozitivnejši boste!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ kul življenjskih trikov, ki jih lahko počnemo z našimi telesi