16 zabavnih idej za barvanje in okrasitev velikonočnih pirhov

Ste kdaj pomislili, kaj povezuje jajce z Veliko nočjo? Velikonočna pobarvana jajca ali pirhi so univerzalni simbol Velike noči, tradicija pa sega v čas Mezopotamije. Jajce je splošno razširjen prastar simbol, ki simbolizira stvarjenje in novo življenje. Najdemo ga skoraj v vseh verstvih sveta in svetovnih razvitih kulturah. Pri nas se je ohranila stara navada barvanja jajc ali pirhov, ki so jih včasih barvali izključno z naravnimi barvami. Poslikana, pobarvana ali kako drugače okrašena jajca pa so značilna tudi za pomladni čas in prebujanje narave, ki naznanja ponovno rojstvo, življenje in veselje.

Da bo Velika noč zabavnejša, smo vam pripravili nekaj zanimivih, predvsem pa drugačnih idej, s katerimi lahko jajca okrasite ali pobarvate na nešteto načinov in tako enkrat letno svojo kreativnost sprostite tudi na malce drugačen način. Uporabite lahko različne materiale (cvetlice, sukanec, različne trakove ali celo staro kravato) ali že obstoječim idejam dodate nekaj svojih. Poglejmo 16 idej za okrasitev velikonočnih pirhov, med katerimi lahko izberete najljubšo dekoracijo.

 Foto: Craftberry bush
Foto: Craftberry bush

V galeriji si oglejte 16 inovativnih načinov za okrasitev pirhov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!