fbpx

19. EXODOS – Bodoči arhivi: fokus Afrika

Med 17. in 21. aprilom bo v Ljubljani že 19. potekal festival sodobnih odrskih umetnosti EXODOS. Letošnja edicija festivala nas bo pod naslovom Bodoči arhivi: fokus Afrika popeljala na črno celino.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
različne lokacije po Ljubljani
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
45 evrov (festivalski paket petih različnih vstopnic do 16.4.), 10 evrov (za posamezne dogodke)

Med 17. in 21. aprilom bodo gledališke odre in druga kulturna prizorišča v prestolnici zasedli najrazličnejši umetniki, plesalci, glasbeniki in drugi ustvarjalci. Ljubljana bo nekaj dni spet dihala z enim izmed najstarejših in najpomembnejših festivalov sodobnih odrskih umetnosti v Sloveniji in regiji: EXODOS-om. Festival bo letos potekal že devetnajstič, njegov naslov Bodoči arhivi: fokus Afrika pa namiguje, da nas bo letošnji festivalski program odpeljal na črno celino. Tekom petih dni nam bo namreč več kot dvajset dogodkov pokazalo, zakaj v resnici ”svet dohiteva Afriko, ne pa obratno” (Achille Mbembe/Rem Koolhaas).

PREBERITE ŠE: 56. jazz festival Ljubljana

Plesno-gledališke predstave, koncerti, fotografske razstave, predavanja, pogovori, filmi, delavnice in bazar se bodo odvijali na kar sedmih lokacijah po prestolnici: v Centru kulture Španski borci, Plesnem teatru Ljubljana, Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Slovenskem etnografskem muzeju, Slovenskem mladinskem gledališču, Studiu Baobab in v Trubarjevi hiši literature. 19. EXODOS pa bo letos deloval tudi dobrodelno, saj bo en evro od vsake prodane vstopnice namenjen UNICEF-ovem programu za pomoč sirotam v Čadu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.exodosljubljana.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.