fbpx

20 odličnih nasvetov, kako kot študent potovati poceni

Foto: Felix Rostig/Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi si želimo potovati, odkrivati nove stvari, okušati tuje jedi, hoditi na sprehode po čudovitih plažah ali se morda celo povzpeti na najvišje gore. Težava pri tem je pogosto prazna denarnica. A ne skrbite, danes vam bomo razložili, kako lahko najdete poceni potovanja, ki bodo izpolnila vaša pričakovanja in proračun.

1. S seboj vzemite študentsko izkaznico

Če ste študent, s seboj vedno vzemite mednarodno študentsko izkaznico. Te mednarodne študentske izkaznice ne boste prejeli samodejno, zanjo se morate registrirati na spletni strani ISIC. Z osebno izkaznico lahko ne le obiščete muzeje in druge znamenitosti po znižani ceni, temveč prejmete tudi popuste na številne lete, druga prevozna sredstva in številne druge prostočasne aktivnosti.

2. Izogibajte se visoki sezoni

Poletje na soncu. Seveda je to lepo, a na žalost so cene v sezoni predrage. Poskusite se čim bolj izogibati visoki sezoni, saj je lahko tudi v drugih mesecih vaše sanjsko počitniško mesto prav tako lepo in veliko cenejše. Namreč študentje lahko izkoristite počitnice tudi v drugih mesecih.

3. Leti “Red Eye”

Izraz ”rdeče oči” ponazarja nakupe in letenje z nizkocenovnimi prevozniki, ki se izvajajo samo ponoči. Gre za nočne lete, ki pomenijo zgodnje vstajanje in pristanek ob sončnem vzhodu. Karte in lete Red Eye na različne destinacije lahko dobite po zelo ugodni ceni.

4. Neznane destinacije

Ibiza, Mallorca, Kreta ali Dubaj. To so popotniške destinacije, ki jih bomo to poletje videli v številnih objavah in prav je tako. Vsem, ki želite rezervirati poceni počitnice, pa priporočamo destinacije, ki so daleč stran od masovnega turizma, saj so le te cenejše.

Free Walking Tours so v bistvu brezplačni vodeni sprehodi po velikih mestih, kjer vam domačini pokažejo najbolj znane znamenitosti.
Foto: Nick Seagrave /Unsplash

5. Uporabite skrivni brskalnik

Piškotki sledijo vsem iskanjem v Googlu in seveda to velja tudi za iskanje letov in hotelov. Dlje, ko torej oklevate in pogosteje, kot iščete določeno lokacijo, so lahko ponudbe dražje. Če želite preprečiti to, lahko preprosto opravite svoje raziskave v “incognito” ali “private mode”.

6. Spletne strani

Potovalna spletna mesta so odlična mesta za iskanje navdiha za vašo naslednjo potovalno destinacijo, pa tudi za iskanje poceni ponudb potovanj, od all-inclusive počitnic do lastnega stanovanja. Lahko uporabite različne spletne strani booking, tripadvisor itd.

7. Aplikacije

Potovalne aplikacije so pomembna orodja, ki vam pomagajo na poti in med počitnicami.
– Skyscanner je zelo dobro mesto za iskanje letov in primerjavo cen.
– Uber je poceni taksi alternativa.
– Google Translate vam pomaga premagati jezikovne ovire.
– CityMaps2go ponuja zemljevide mest brez povezave, kar je zagotovilo, da ne boste izgubili poti.

8. Izogibajte se turističnim območjem

Veliko denarja lahko prihranite tudi pri prehranjevanju zunaj, če se namesto v turistične restavracije ob znamenitih znamenitostih odpravite v manjše restavracije, na primer na stranske ulice. Verjetno ne boste imeli pogleda na Eifflov stolp, a tudi za lokacijo vam ni treba doplačati.

9. Prigrizki

Imeti malico vedno s seboj ni priporočljivo le v vsakdanjem življenju, ampak tudi na potovanju. Če ste lačni, vam ni treba narediti impulzivnih nakupov in se tako izognete nepotrebnim stroškom. S seboj imejte vedno kakšno sveže sadje, oreščke, ki vam dajo energijo, ko jo potrebujete.

10. Supermarket

Kot možnost zajtrka, kosila ali večerje je supermarket idealen kraj za vse tiste, ki radi potujete z nizkim proračunom. Poleg tega, da lahko kupite živila po ugodni ceni, je vznemirljivo videti, kako se ponudba razlikuje od supermarketa doma.

11. Prinesite svojo steklenico vode

Če prinesete svojo steklenico vode za večkratno uporabo, ni dobro samo za okolje, ampak tudi za vašo denarnico. Pitno vodo si vedno natočite sami, vendar bodite previdni: obvezno prej preverite, ali lahko v vaši počitniški regiji pijete vodo iz pipe ali ne.

12. Brezplačni sprehodi

Free Walking Tours so v bistvu brezplačni vodeni sprehodi po velikih mestih, kjer vam domačini pokažejo najbolj znane znamenitosti. Takšne ture najdete skoraj v vseh večjih turističnih krajih; zelo priljubljeni so predvsem v Evropi. Ogledi trajajo približno 2 uri, nato pa lahko vodnikom daste napitnino.

V mnogih mestih obstajajo določeni dnevi, ko imajo muzeji in razstave prost vstop.
Foto: Ibrahim Rifath/Unsplash

13. Socialni mediji namesto turističnih vodnikov

Uporabite internet za navdih za potovanja, namesto da kupujete drage turistične vodnike. Na Instagramu lahko na primer iščete določena mesta in vidite, kje so bili drugi ljudje in kaj vam je še posebej všeč.

14. Prosti dnevi v muzejih

V mnogih mestih obstajajo določeni dnevi, ko imajo muzeji in razstave prost vstop. Zato je najbolje, da preverite, kaj ponuja določeno mesto., ki ga boste obiskali.

15. Couchsurfing

Verjetno najcenejša in najbolj avanturistična možnost namestitve je Couchsurfing, ki vam ponuja možnost življenja z domačini in spoznavanje mesta iz perspektive, ki ni turistična. Vse kar morate storiti je, da se registrirate na spletni strani in nato lahko izmenjujete ideje z ljudmi z vsega sveta. Ker se na tej spletni strani lahko registrira vsak, vam svetujemo, da ste še posebej previdni. Bodite pozorni na ocene prejšnjih obiskovalcev in ne pozabite posredovati naslova vaše namestitve prijateljem ali družini. Poceni potovanje je super, vendar je vaša varnost vedno na prvem mestu.

16. Kmetije

Določene države ponujajo možnost spanja tudi na kmetijah. Seveda pri tej možnosti ne gre samo za dopust in sprostitev, saj moraš nekaj ur delati na kmetiji v zameno za hrano in stanovanje, ampak na ta način prihraniš denar in vseeno vidiš svet.

17. Apartmaji

Apartmaji so najboljša možnost namestitve za popotnike, ki želijo, da je njihov dopust bolj prilagodljiv. Ta prenočišča imajo običajno lastno kuhinjo, tako da lahko kuhate sami in tudi tukaj prihranite denar.

18. Hostli

Hostli so v bistvu poceni hoteli, kjer si delite sobo z drugimi popotniki. Gre za odličen način nizkocenovnega potovanja in sklepanja mednarodnih prijateljstva, saj v njih prebivajo predvsem mladi in odprti popotniki z vsega sveta. Za prenočevanje v hostlu sicer priporočamo čepke za ušesa in ključavnico za varno shranjevanje dragocenosti, a vseeno bodite odprti in se zabavajte. S

19. Romarski prehod

Če imate romarsko izkaznico lahko za malo denarja ali celo brezplačno prenočite v različnih kočah. Gre za odlično priložnost za vse aktivne dopustnike in pohodnike.

Na potovanjih izberite ustrezne in poceni nočitve.
Foto: Ante Hamersmit/ Unsplash

20. Kampiranje

Za kampiranje boste sicer otrebovali pravo opremo, toda ko je ta ovira premagana, so to lahko ugodne počitnice za mlade, saj tako lahko vsako noč preživite v drugem mestu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!