fbpx

A Place to Bury Strangers – kralji hrupa prihajajo na Metelkovo

V Ljubljano prihajajo kralji hrupa A Place To Bury Strangers. Newyorški trojček dokazuje, da st-punk in novi val še zdaleč nista mrtva in pokopana.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Channel Zero, Metelkova mesto
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
10 evrov v predprodaji, 14 evrov na dan dogodka.

Svojo pot so začeli pred dobrim desetletjem. Od takrat s svojo glasbo razveseljujejo in nekatere poslušalce spominjajo na skupino Suicide z The Stooges. Nekatere njihove skladbe spominjajo na nekomercialne pop mojstrovine, kar ne preseneča, saj so Strangerji veliki občudovalci škotskih Jesus And Mary Chain. Letos so izdali malo ploščo Strange Moon – A Tribute To Dead Moon. Z izvirnimi obdelavami skupine Dead Moon so nas usmerili h svojim garažnim koreninam. Prepeval in s kitaro razveseljeval nas bo Oliver Ackermann, Dion Lunadon na basu ter Robi Gonzalez na bobnih. Na Ljubljanskem oktobrskem nastopu bo dosegljiva povsem sveža in številčno omejena vinilka z naslovom A Place To Bury Strangers Loud And Live In 2012. Ogrevala nas bo skupina Bambara, rokovska skupina iz Georgie. Trio je letos objavil prvenec Dreamviolence, njihov morbiden industrijski zvok pa opisujejo kot noise-gaze ali kot nekakšen hardkorovski “soundtrack” za filme Davida Lyncha.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!