#3 Cesta igrač: Tudi Michael Jackson ga ima! #potopis #Nemčija

Tukaj je zibelka plišastih medvedkov.

“Našega plišastega medvedka je naročil tudi Michael Jackson,” je rekla prijazna gospodična in na stol z dolgo leseno mizo posadila veliko plišasto igračo. “Vsi so narejeni ročno, nekateri po naročilu, vsi pa z veliko mero ljubezni.”

Dan sva preživela v mestecu Sonneberg, nekdaj svetovni prestolnici igrač. Če nama tega ne bi zatrjevali prav vsi v en glas, nikakor ne bi verjela, da je še pred nekaj desetletji to mestece proizvedlo kar 20 % vseh igrač na našem planetu. V mestecu še dandanes obstaja univerza za izdelovace igrač in še danes je prav vsak izmed prebivalcev vsaj nekako povezan s tistim prvim plišastim medvedkom, porcelanastimi lutkami ali lesenimi konjički.

Katka je “sešila” svojega medvedka.
Katka je “sešila” svojega medvedka.
In greh bi bil, da bi mesto zapustila, ne da bi obiskala še enega najpomembnejših muzej igrač. Meh, muzej. To si rečeva po navadi, ko stopiva pred velike, po vlagi in prahu dišeče hiše.
Ena redkih zdravnic za lutke.
Ena redkih zdravnic za lutke.
A tokrat sva si spet dovolila gledati z otroškimi očmi in se vživeti v igro tistih, ki so namesto ob iPadu znali uživati še ob lesenih, težko premičnih lutkah in majavih triciklih.
V temnih gozdovih iščeva sonce.
V temnih gozdovih iščeva sonce.
Na srečo naju že tretji dan spremlja sonce in na idiličnih cesticah gozda Thüringen dolge popoldanske sence visokih smrek švigajo po strehi najinega avtomobila.
Zborovanje medvedjih starešin.
Zborovanje medvedjih starešin.

Raziskujeva Nemčijo in ji dajeva priložnost, da se pokaže v svoji najbolji, najbolj gostoljubni luči.

Preberi še ostale dele potopisa: 
#1 Cesta igrač  / #2 Cesta igrač / #3 Cesta igrač / #4 Cesta igrač

Dodatne Informacije

Se nadaljuje jutri!

Za nas sta potovanje dokumentirala Katka & Mic:
www.povsodjelepo.com

Spremljaš jo lahko preko družabnih omrežji:
Facebook
Instagram
Youtube

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sunrose 7 – Heritage Boutique Hotel: Najbolj butično doživetje Bohinja je prav ta romantični hotel