fbpx

3 ideje za romantično Valentinovo: kako partnerju pričarati popoln dan zaljubljenih

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Ne glede na to, ali sta s partnerjem šele začela hoditi ali pa sta že nekaj časa v resni zvezi, je valentinovo pravi čas, da drug drugemu pokažeta, koliko vama je mar, in valentinovo obeležita na romantičen način.

Če iščete navdih za popoln dan zaljubjenih, vam ponujamo 3 predloge za romantično Valentinovo.

Romantični “zmenek” doma

Če oba rada kuhata in eksperimentirata, poskusita tokrat pripraviti nekaj novega, kakšen nov, eksotičen recept. Tudi če se vam morda ne izide najbolje, je pomembno, da se pri kuhanju zabavata. Svečano pogrnite mizo, prižgite sveče, prižgite romantično glasbo in se prepustite uživanju.

Ne pozabite, da je najpomembnejše v vajinem razmerju, da si vzameta čas drug za drugega.
Foto: Antoni Shkraba

Za ljubljeno osebo pripravite sled cvetnih listov do spalnice, kjer ste prižgali dišeče svečke in se raztegnili na postelji v seksi spodnjem perilu. Cvetni listi ga lahko pripeljejo tudi do kopalne kadi in peneče kopeli … Ali pa lov za zakladom? Pustite sporočila po hiši od vhodnih vrat do sobe, kjer ste. V sporočilih mu napišite, kako zelo ga imate radi, ali pa mu dajte nekaj nalog – naj se sprosti, odpre steklenico vina in jo odnese s seboj, izbere glasbo za predvajanje … Pustite domišljiji prosto pot.

Pozabite na kampiranje na prostem, piknik na preprogi sredi dnevne sobe je lahko prav tako romantičen. Pripravite njegovo najljubšo jed. Če je pica, jo pripravite v obliki srca. Ne pozabite na vino, za sladico pa pripravite čokoladni fondue. V posodi raztopimo čokolado v malo vode ali mešanico vode in mleka. Zraven postrezite koščke sadja ali oreščkov, mandljev in lešnikov, da jih boste lahko uživali izmenično.

Večerni izlet

Vsak par ima kraj, ki ga ima v posebno lepem spominu. Mogoče je bila to noč, ko sta si prvič izpovedala ljubezen. Mogoče je bila to noč, ko je šlo vse, kar ste načrtovali, narobe, a vseeno sta se oba imela super. Morda tisti večer, ko ste šli prvič skupaj ven, ko ste začutili živčnost in metuljčke v trebuhu. Uporabite svoje najljubše spomine in jih ponovno ustvarite. Pojdite na isto mesto, naročite isto hrano in se spomnite, kako zabavno ste se imeli in kako ste se počutili. Podoživljanje vaših najljubših skupnih trenutkov vam bo pomagalo, da se spomnite, koliko drug drugemu pomenita.

Podarite nekaj lepega

Za valentinovo svojemu partnerju podarite nekaj, kar bo cenil in kar si resnično želi. Če potrebuje sprostitev, ga peljite v wellness. Po dnevu, polnem adrenalina ali sprostitve, odvisno od tega, kaj mu je ljubše, preživite skupno večerjo v romantičnem vzdušju.

Podoživljanje vaših najljubših skupnih trenutkov vam bo pomagalo, da se spomnite, koliko drug drugemu pomenita.
Foto: Cottonbro/Pexels

Dobra ideja za darilo je, da svojemu partnerju podarite »zmenke« za celo leto. Kupite okrasno škatlo in blok s pisanimi papirčki. Na vsak list papirja napišite idejo za romantičen »zmenek«, za vsak teden v letu eno. Ni nujno, da so vaše ideje zapletene in se lahko ponavljajo. Naj bo praznična večerja doma z njegovo najljubšo jedjo, odhod v kino ali gledališče, na koncert, obisk muzeja, večer poln strasti, ogled vaših najljubših filmov, obisk nogometne tekme, dan smučanja, obisk toplic … Uporabite svojo domišljijo, da obljubljena ljubezenska srečanja kar najbolje prilagodite njegovim željam.

Vse listke z idejami dajte v škatlo, da jih bo lahko naključno izvlekel vsak teden.

Naj ne ostane vse na praznih obljubah, ker tisti dan nimate časa ali se vam ne da. Ne pozabite, da je najpomembnejše v vajinem razmerju, da si vzameta čas drug za drugega, čas, ki ga bosta preživela skupaj in ki bo ustvaril lepe spomine za prihodnost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.