fbpx

3 najboljše destinacije za gorsko kolesarjenje v Sloveniji

Foto: Envato

Ste naveličani cestnih ravnin in se s kolesom raje spustite po ozkih gozdnih poteh ali makadamskih cestah? Predstavljamo vam tri slovenske kotičke, kjer boste na svoj račun prišli vsi, ki obožujete gorsko kolesarjenje.

Tržič

Ja prav ste slišali! Tržič je ena izmed gorenjskih prestolnic gorskega kolesarjenja, saj ponuja kar trideset poti, med drugim namenjenih turnim kolesarjem. Ena izmed najlepših je brez dvoma K11, ki vas vodi po planinah pod Košuto. S poti se vam odpirajo čudoviti razgledi na vznožje Košute, na drugi strani pa se spogledujete z okoliškimi hribi.

Foto: visit-trzic.com

Prevalje

Koroška je raj za turno kolesarstvo. Nudi namreč kopico bike parkov, ki z raznolikostjo ponudbe zadovoljijo prav vse kolesarske navdušence. Eden najbolj priljubljenih je Jamnica, zasebni single-trail park, ki se nahaja v bližini ekološke kmetije. Ponuja proge različnih zahtevnosti, ki se vijejo med gozdovi in travniki. Prav posebna izkušnja pa je odkrivanje podzemlja Pece, ki je mogoče tudi z gorskimi kolesi.

Foto: podzemljepece.com

Kočevje

Če hlepite po adrenalinu, obiščite MTB trail center v Kočevju, ki ponuja spuste po urejenih gorsko kolesarskih poteh. Odločite pa se lahko tudi za večdnevno kolesarjenje po medvedovih poteh, ki traja tri dni in skupaj nudi 99 km prog. Čudovita izkušnja, na kateri boste opazovali naravo in divje živali, se naučili več o gozdu ter njegovih prebivalcih, vam bo za vedno ostala v spominu.

Foto: kocevsko.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!