3 popolni zimski vikend pobegi / Slovenija

Slovenija je čudovita! Pred vami so 3 popolni zimski vikend pobegi, ki to dokazujejo!

Zima je tu (ah, ko bi bil še sneg!) in vi komaj čakate, da se kam odpravite, ampak vam služba ali denarnica tega ne dopuščata? Za vas smo pripravili 3 popolne zimske vikend pobege v Sloveniji, ki dokazujejo, da smo res ena izmed najlepših držav na svetu!

Vikend izlet je namreč popolna izbira za natrpan urnik ali pa preprosto “zato, ker lahko”, zanj pa vam, kot vidite, ne bo treba zapustiti naše prelepe dežele, saj ta ponuja obilico izbire. Zase boste nekaj našli tako smučarski navdušenci kot tisti, ki si želite le sproščujočega vikenda ob kaminu ali užitka v lepi naravi.

3 popolni zimski vikend pobegi / Slovenija

Velika planina


Velika planina je ena izmed redkih še delujočih pastirskih naselij, kjer se lahko spoznate s tradicionalno lokalno pastirsko kulturo. Slovi po izjemni naravni lepoti in ponuja številne možnosti za krajše ali daljše pohode. Nanjo se lahko povzpnete tudi z nihalko iz Kamniške Bistrice, do vrha nato nadaljujete vožnjo z dvosedežnico, tam pa vas čaka popoln razgled. Za idealen oddih lahko prespite v eni izmed koč, obiščete muzejsko zbirko v Preskarjevi bajti ali pa se odpravite na smučanje, sankanje ali tek na smučeh.
Več informacij: velikaplanina.si

Kanin – Sella Nevea (Na Žlebeh)


Kanin je z 2.293 metri najvišje slovensko smučišče z razgledom na Alpe in Jadransko morje. Nanj se povzpnete z žičnico, prek Sedla in Prevale pa se lahko spustite na italijansko stran v Sello Neveo (Na Žlebeh). Zaradi velikih količin snega se boste tukaj lahko smučali kar do prvomajskih počitnic, večina prog je sicer urejenih za bolj izkušene smučarje, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše. Skupno ponuja smučišče kar 30 kilometrov prog! Ob omejenem obratovanju smučišča je na vrhu urejen tudi krog za tek na smučeh. Cena dnevne vstopnice za odrasle je od 29 evrov, cena dvodnevne pa od 56 evrov.
Več informacij: kanin.si

Terme Olimia


Za tiste, ki si za vikend ne želite nič drugega, kot da pobegnete mestnemu vrvežu in se sprostite s prijetno masažo ali plavanjem v termalni vodi, bodo Terme Olimia popolna izbira. Wellness Orhidelia je že osem let najboljši wellness center v Sloveniji, na izbiro pa imate tudi bogat program savn, bazene za vse starosti, multimedijske igralnice in še veliko več. Vsi ljubitelji kulinarike preverite še odlično gastronomsko ponudbo, v lepem vremenu si lahko ogledate tudi krajino ali obiščete samostan Olimje, ki med drugim slovi po svoji okusni čokoladi.
Več informacij: terme-olimia.com

Dodatne Informacije

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: FB Velika Planina / Ana Pogačar

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!