5da722352e455905881777
Utrip mesta · destinacija

Kje boste pa letos smučali? Mi vam tokrat predstavljamo najboljša slovenska smučišča za večdnevno smuko 2019, kjer boste lahko zares uživali in se v celoti predali zimskih dogodivščinam.

Vas zanima, katera so najboljša slovenska smušišča za večdnevno smuko 2019? Približuje se namreč čas, ko si bomo čez vikend ali praznike pogosteje zaželeli snežnih užitkov – krajše ali daljše smuke bo belih strminah in pa tek na smučeh. Predstavljamo seznam smučišč kamor se lahko odpravite tudi na večdnevno smuko, pri tem pa vam ni potrebno prečkati meje naše prečudovite deželice.

Najboljša slovenska smučišča za večdnevno smuko 2019

Golte

Le 20 minut vožnje od izvoza iz avtoceste Šentrupert vas loči do prave zimske pravljice v osrčju Savinjske doline. Z najdaljšo nihalko v Sloveniji vas popeljejo bližje nebesom, od koder boste na smučeh uživali v čudovitih pogledih na Kamniško – Savinjske Alpe in Savinjsko dolino. Smučišče obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, na katerih se smučarskim užitkom prepuščajo smučarji in deskarji na snegu. Prve smučarske zavoje lahko otroci naredijo na otroškem poligonu s tekočim trakom, svoje znanje pa nadgradijo na progi Morava. Poleg vsega našteta ponujajo še ledno plezanje (plezanje po zaledenelih slapovih in lednih odstavkih v grapah), sankanje (tudi v večernih urah), snowbiking ali snežno kolesarjenje, krpljanje ter še in še. Za dnevno vozovnico pa boste odšteli 26,49 evrov, za sedemdnevno pa 139,99 evrov (v predprodaji).

golte.si

Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. V njem je na razpolago približno 42 kilometrov smučarskih prog in 20 različnih žičnic, med katerimi je najbolj znana gondola Pohorska vzpenjača. S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. Pozimi se ponaša tudi z več kot sedmimi kilometri osvetljenih prog za nočno smuko, poleg smučanja in deskanja pa obiskovalcem ponuja še vrsto drugih zimskih dejavnosti. Za dnevno vstopnico za odrasle boste odšteli 33 evrov, za tedensko pa 182 evrov.
visitpohorje.si

Rogla

Na Rogli želijo poskrbeti, da bo vsak vaš dan, preživet tam, nepozaben. Pohvalijo se lahko s svojimi urejenimi smučarskimi progami, aktivnostmi za vso družino in odlično kulinarično ponudbo. Smučišče se razprostira na približno 100 hektarjih, 11 vlečnic in 2 sedežnici pa vas pripeljejo do urejenih in različno zahtevnih prog. Kar 10 kilometrov urejenih prog je namenjenih tudi teku na smučeh, zato je Rogla odlična destinacija za ljubitelje teka na smučeh. Če vam po dolgem smučarskem dnevu ostane še dovolj energije, vam na Rogli ne bo dolgčas – lahko se spustite po sankaški progi, se popeljete s pasjo vprego, obiščete smučarsko-tekaški poligon ali si privoščite razvajanje v enem od wellness centrov. Od četrtka do nedelje pa lahko smučate tudi zvečer, ko vas na nočno smuko vabita osvetljeni smučišči Košuta in Jasa. Za dnevno vozovnico boste odšteli 30 evrov, za sedemdnevno pa 160 evrov (v preprodaji).
rogla.eu

Krvavec

Rekreacijsko turistični center Krvavec se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem in je drugo najvišje ležeče smučišče v Sloveniji (na nadmorski višini med 1480 in 1971 metrov). Skupna dolžina prog je 29 kilometrov, od tega je 7 kilometrov lahkih in 7 kilometrov težkih. Ponujajo več različnih doživetij: od nočnega sankanja, snežnega parka za deskarje in smučarje z različnimi objekti in skakalnicami, snowbikinga (snežna kolesa), do turnega smučanja, šole smučanje, krpljanja (gibanja po snegu s krpljami), zabavnih spustov s snežnimi tubami ter še in še. Za dnevno vstopnico boste v predprodaji (do 30. novembra) odšteli 27 evrov oziroma 30 evrov, za sedemdnevno pa 160 evrov.
rtc-krvavec.si

Kanin-Sella Nevea

Kanin je najvišje smučišče v Sloveniji (2293 metrov nadmorske višine) z razgledi na Alpe in Jadransko morje. Krožnokabinska žičnica nas pripelje na višino 2202 metrov, preko Sedla in Prevale pa se lahko spustimo na italijansko stran v Sello Neveo. Smučarjem in deskarjem ponuja posebna doživetja, saj velike količine naravnega snega in dobre snežne razmere omogočajo smuko skorajda do prvomajskih počitnic. Skupna dolžina prog obsega 30 kilometrov, od tega jih je 6 kilometrov lahkih, 22 kilometrov srednje zahtevnih, 2 kilometra zahtevnih, na vrhu smučišča pa je urejen krajši krog za tek na smučeh. Za dnevno vstopnico boste odšteli 31 evrov, za smučanje od ponedeljka do petka pa 200 evrov (v predprodaji).
kanin.si

Vogel

Vogel velja za smučišče z najlepšimi razgledi, saj so okoliški hribi in Julijci s Triglavom v zimskem času videti kot prava čarobna zimska pravljica. Skupna dolžina njihovih prog je 22 kilometrov, od tega 9,5 težkih in 12,5 kilometrov srednje težkih. Ski center Vogel ne prikrajša niti ljubiteljev teka na smučeh, saj vsako leto zagotovi vsaj manjši del, ki je urejen za ta šport. Poleg tega ponujajo še airboarding (spust z glavo naprej po strmini z napihljivo rebrasto blazino ali airboardom), snežni park, ki spada med najboljše v Sloveniji, otroški park, zimsko jadralno padalstvo, turno smučanje, sankanje z gumenjaki, itd. Za dnevno vozovnico boste odšteli 33 evrov, za sedemdenvno pa 168 evrov (v predprodaji).
vogel.si

Kranjska Gora

Smučišče v Kranjski Gori je primerno za vse: tako za družine z majhnimi otroki in smučarje začetnike, kot tudi za vrhunske smučarje. Izbirate lahko med kar 18 smučarskimi progami različnih tehničnih zahtevnosti. Proge in žičnice so nanizane po pobočjih Vitranca vse od Kranjske Gore do Planice, slednje pa vas popeljejo na vašo sanjsko progo. Če se še niste odločili zanjo, le pokukajte na karto smučarskih prog in odkrijte krasne terene tudi v Mojstrani in v Ratečah. Ena največjih prednosti kranjskogorskih smučišč pa je, da je med vašim hotelom in smučišči le Snežna plaža. In seveda to, da se tudi kot popoln začetnik lahko postavite na noge s pomočjo izvrstnih smučarskih šol in smučarskih učiteljev. Za dnevno vozovnico boste odšteli 31 evrov (v predprodaji), za sedemdnevno pa 200 evrov.
kranjska-gora.si

Cerkno

Smučarski center Cerkno po njihovih besedah velja za najsodobnejše, najvarnejše in smučišče z najhitrejšimi smučarskimi napravami v Sloveniji. Prav tako se lahko pohvalijo z Alpsko perlo na vrhu smučarskega centra, ki s kulinarično in zabavno ponudbo ponuja sprostitev med in tudi po smučanju. Njihove proge so dolge 18 kilometrov, od tega je 4 kilometrov lahkih in 4 težkih, teku na smučeh pa je namenjenih 5 kilometrov. Za dnevno vozovnico boste odšteli 32 evrov, za sedemdnevno pa 205 evrov (v predprodaji).
ski-cerkno.com


00000031545_Familienurlaub-Schladming_Oesterreich-Werbung_Peter-Burgstaller To so najboljša smučarska središča v Avstriji za družine 2019 shutterstock_504269197 Neverjetni božični sejmi v Evropi, ki jih še gotovo nisi obiskal maxresdefault (23) 8 vlogov o Sloveniji, zaradi katerih boš ponosen Slovenec! cover-Astroland Ares Station Astroland Ares Station – Mars pod Zemljo · · ·