fbpx

3 pravila za boljšo komunikacijo med ločitvijo: otroci so najpomembnejši!

Kakšen naj bi bil odnos ločenega para z otroki?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Otroci so ljubezen vašega življenja. Ne dovolite si, da bi postali orodje v ločitvenem postopku ali nagajanju bivšemu partnerju!

Sveže ločene osebe pogosto mislijo, da se morajo maščevati partnerju, ki jih je prizadel. Napačno. Že v zakonu je ključna dobra komunikacija, prav tako je pomembna v primeru ločitve. To še posebej velja za starše, ki bi morali pozabiti na nesoglasja zaradi svojih otrok.

Če trenutno preživljate to težko obdobje, si preberite, na kakšen način težke besede in dejanja puščajo posledice na otrocih.

1. Kritike

Po mnenju strokovnjakov je treba posebno pozornost nameniti odnosu bivših zakoncev, določba zakona bi morala preprečiti medsebojne obtožbe v prisotnosti otrok. Tovrstno vedenje je v porastu, položaj pa je še slabši, če starš, ki ima skrbništvo, obrne otroke proti drugemu partnerju.

Ne prepirajte se pred otroci. Foto: Afif Kusuma / Unsplash

2. Žalitve

Žaljive besede, laži, čeprav pogosto izrečene v afektu, nikakor niso rešitev. Upoštevati je treba predvsem občutke otrok. Čeprav ste morda v globini duše prepričani, da je to, kar govorite, res, se ustavite, da vam kasneje ne bo žal.

3. Odnos

Vedno imejte v mislih, kaj in kako govorite, med postopkom razveze. Uporabljajte natančne besede, še posebej, če pričakujete, da bo drugi partner izpolnjeval obveznosti, kakor bo dogovorjeno. Neprimerne opombe in neprilagojen ton običajno ne prinašajo želenega učinka, vaš cilj mora biti zagotoviti mir otrokom pri odraščanju

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!