3 stvari, ki jih absolutno moraš narediti v življenju

Zadnjič posodobljeno: :

"Ne gre za to, kako močno znaš udariti. Bistvo je, kako močan udarec znaš prenesti in da greš naprej." - Rocky Balboa

V življenju obstajajo nekatere stvari, ki jih je zelo težko narediti. Stvari, ki se pojavijo v vsakdanjih rutinah, v okviru izkušenj skozi leta, in od katerih bi najraje pobegnili. Obstajajo stvari, ki nas prizadenejo, nas napolnijo s strahom.

Obstajajo stvari, ki so nas zaznamovale in zaradi katerih smo razmišljali, da jih nikoli ne bomo mogli premagati. Vendar moramo storiti prav to – jih premagati.

1. Moramo iti naprej

Nadaljevanje ni enostavno. Je težavna in boleča stvar, ki je zakoreninjena v srcu in umu. Ljudje smo nagnjeni k domačnosti, držimo se preteklosti, ker tam je vse to, kar poznamo. Držimo se tistih misli in spominov, v katerih so nas imeli radi, pa tudi tistih, v katerih so nas prizadeli. Moramo nadaljevati. Moramo razumeti, da nas na drugi strani vsega čaka nekaj lepega. Moramo jokati, žalovati, narediti napake, dokler se ne utrudimo od vsega in se ne moremo več vrniti. V okviru tega se moramo dvigniti. Z neusmiljenim besom moramo verjeti, da je tam nekje nekaj več za naša srca. Da je tam zunaj nekje nekaj in nekdo, ki si zasluži našo ljubezen.

2. Moramo si vzeti čas

Sčasoma spoznamo, kako pomembno je zarezati v naš vsakdan majhne trenutke tišine, ki jih namenimo hobijem, po katerih hrepeni naša duša. Ponavadi smo zasedeni s tem, da bi postalo naše življenje boljše. Morda imate dve službi ali karkoli – vendar si morate za to, zaradi česar zaigra vaše srce, vzeti čas. Ne glede na vse. Vzemite si čas za slikanje, čas za kolesarjenje, čas za pisanje, raziskovanje in razpihovanje misli. Imate ga. V svoji rutini najdite dodatnih 15 minut časa, da vdahnete življenje svojim strastem, kajti čas je tu, samo vzeti si ga morate.

V življenju obstajajo nekatere stvari, ki jih je zelo težko narediti.

3. Moramo ljubiti

Ljubiti druga človeška bitja je tisto, kar si naša telesa in naše duše želijo na naših najglobljih nivojih. Ampak, če dovolimo, da naš um narekuje naše čustvovanje, stvari postanejo zastrašujoče. Preveč razmišljamo, se izgovarjamo, se nam mudi, skačemo, vendar v tem ni nobenega dosežka. Umiriti zaljubljeno srce je težko. Ni enostavno pokazati ranljivost in dovoliti nekomu, da ima ključ do našega srca, ampak to je treba storiti. Ljubiti kljub pomanjkljivostim, kljub strahu, kljub ranljivosti. To pomeni se potopiti v najpogumnejše in najgloblje dele življenja in temu moramo preprosto zaupati.

Ne pozabite, da je pogum, da se najdemo tudi v najšibkejših točkah našega življenja. Ko se počutimo premagane in želimo spati cel dan, najdemo v sebi pogum, da si vzamemo čas za barvanje po platnu in narišemo mavrico.

Po dnevu, ko imamo strto srce in obžalujemo izgubo osebe, njenih rok, njenega vonja, prihodnosti, poiščimo pogum v ljubezni do sebe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spomladansko čiščenje uma: 9 učinkovitih načinov, da preženete toksične misli