30+ razlogov, zakaj je Božičkova Laponska, najlepši kraj na svetu

Laponska v zimskem času

Ne glede na to, ali ste zgolj turist ali pa poklicni oz. ljubiteljski fotograf, vas bo Laponska očarala kot redkokaj. Domovina polarnega sija ter Božička in njegovih severnih jelenov je resnično pravljični kraj, kjer decembra oživi vaša otroška naivnost, četudi vas je že zdavnaj zapustila. Tu je 30 razlogov v sliki, zakaj je Laponska najlepši kraj na svetu.

Laponska velja za domovino Božička, ki se iz mesta Rouvaniemi vsako leto s severnimi jeleni odpravi na obdaritveno pot. Napačno je prepričanje, da tam vseskozi vlada polarni mraz, drži pa, da ponekod snežna odeja obleži tri četrtine leta. Privlačna je predvsem zaradi čudovite narave, očarljivih jelenov in navad Laponcev, po katerih je dobila ime.

PREBERITE ŠE: Evropski skriti dragulji: evropska smučišča, ki jih še ne poznate

Pričakovano je najbolj oblegana konec leta, za vse tiste, ki si ne morete privoščiti tega razkošja, da bi v živo obiskali bradatega moža in njegovo deželo, prilagamo najlepše zimske prizore iz te kulturne regije na severu Skandinavije, ki vam bodo ogreli srce.

30 razlogov, zakaj je Laponska najlepši kraj na svetu:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aplikacija Drive & Listen za vse, ki pogrešate potovanja