4 naravni načini, kako se hitreje rešiti belih črt od sončenja

Če niste ljubiteljice nudističnih plaž, so potem bele črte od sončenja znan pojav. Nekoč je neenakomerno porjavela koža v modi veljala za veliki ne, nato so črte od kopalk postale zelo popularne in zaželene. Če jih nimaš rada, so to načini, s katerimi se jih boš hitreje rešila.

Tudi če ste skrbno nanašali kremo za sončenje in bili pozorni, na kakšen način se sončite, se je belim črtam težko izogniti, če se ne sončite popolnoma nagi. A tu so nekatere naravne stvari, s katerimi jih lahko odstranite hitreje.

4 naravni načini, kako se hitreje rešiti belih črt od sončenja:

1. Opečena koža

REZINE KROMPIRJA: Krompir naj bi v sebi zadrževal veliko vode, zato naj bi bil koristen tudi pri zdravljenju sončnih opeklin. Če imate več opeklin kot belih črt, položite na tanke rezine narezan krompir in ga pustite delovati 15 minut na prizadetem območju.

PILING: Če imate opečeno kožo, boste morali nekaj dni počakati, da se opeklina zmanjša in se začne koža obnavljati. Potem lahko doma naredite piling, pri katerem je pomembno, da dobro drgnete kožo (KI SE JE ZACELILA!), da se začne postopek izginjanja belih črt od sončenja.

Piling.
Piling.

2. Bele črte od sončenja

LIMONIN SOK: Limonin sok naj bi bil naravni belilec, zato ga zmešajte z medom in nanesite na kožo (NE DRGNITE!). Pustite sok delovati 25 minut, nato ga sperite s toplo vodo.

REZINE KUMAR: Kumare naj bi imele visoko vsebnost vode in vitamina C, zato naj bi dobro nahranile kožo, kar je ključno pri zmanjševanju belih črt od sončenja. Položite nekaj tanjših rezin ali pa kumare speštajte, da dobite pasto, in jih nanesite za 20 minut na prizadeto območje.

Rezine kumar.
Rezine kumar.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!