fbpx

4 stvari, o katerih nikoli ne smete lagati svojemu partnerju

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Včasih majhne laži ali izkrivljanje resnice niso škodljive za odnos, na primer, ko želite preprečiti nepotreben prepir zaradi nečesa resnično nepomembnega. So pa tudi tiste laži, ki zelo škodijo razmerju. Tudi če se zdi povedati resnico zastrašujoče, obstajajo štiri vrste laži, ki jih nikoli ne bi smeli izgovoriti, saj lahko sčasoma uničijo tudi najboljše odnose. Seveda noben odnos ni popoln, a dober in kakovosten odnos je zgrajen na poštenosti. Zato se izogibajte laži o spodaj navedenih stvareh in poskušajte povezavo čim bolj zgraditi na preglednosti.

1. Laganje o nezvestobi

Laganje o nezvestobi v zakonih in zvezah žal ni nič nenavadnega, a celotno situacijo laganje lahko le še poslabša. Morda si govorite, da želite tako zaščititi svojega partnerja, a pravzaprav ščitite sebe. Ne glede na to, ali gre za varanje ali spogledovanje, laganje o nezvestobi ni v redu. Ne glede na to, kakšni so razlogi ali kakšna je situacija in prihodnost vajine zveze, morate povedati resnico. Laž se na koncu vedno odkrije in če niste povedali popolne resnice, bo to samo še bolj prizadelo vašega partnerja. Zato zberite pogum in povejte, kako stvari stojijo. Priznanje nezvestobe ne vodi nujno v razhod. Če se potrudite, lahko najdete način, kako ponovno pridobiti zaupanje in intimnost s svojim partnerjem.

via GIPHY

2. Laganje o lastnih občutkih

Da bi se izognili velikemu prepiru, ljudje v razmerju pogosto znajo reči, da je vse v redu. Toda ostati zvest resnici je lahko prav tako grozno kot laganje. Če vas je partner prizadel, mu povejte. S skrivanjem občutkov ne boste pridobili ničesar pozitivnega, lahko pa le izgubite intimnost, ki ste si jo ustvarili v odnosu. Pomanjkanje odprtosti in poštenosti do lastnih občutkov bo povzročilo le jezo do partnerja, kar lahko vodi tudi v nepremostljive težave v odnosih. V kakovostnem odnosu želita partnerja izvedeti zakaj je nasprotna stran razburjena in naredita vse, kar je v njuni moči, da situacijo izboljšata. Zato bodite iskreni in povejte, kako se počutite, tudi če o tem ne želite preveč govoriti.

3. Laganje o finančnem stanju

Laganje o finančnem položaju, v katerem ste, je lahko zelo škodljivo. Ohranjanje resnice o financah lahko resno ogrozi vaš odnos in celo privede do razpada. Več raziskav je potrdilo, da so prepiri zaradi denarja eden glavnih razlogov za ločitev. Strokovnjaki za odnose poudarjajo tudi, da večina prepirov glede denarja nima nobene zveze z denarjem, ampak gre za druge težave. To je lahko dodatna spodbuda za vas, da se iskreno pogovorite o financah, da boste razumeli, kaj je pravzaprav tista prava težava.

via GIPHY

4. Laganje o spolnosti

Raziskave so pokazale, da se veliko število žensk pretvarja in hlini orgazem. Seveda ni treba, da je spolnost vedno neverjetena, vendar tudi ni potrebno lagati o užitku pod odejo. Razlog je preprost – če partnerju ne priznate, da to, kar počne, ne deluje, kako sploh to popraviti. Mnoge ženske hlinijo užitek, ker se bojijo, da bo to negativno vplivalo na partnerjev ego, res pa je, da njegov užitek izvira iz vašega užitka. Zato je najboljši pristop v tej situaciji pošteno povedati svoje želje. Povejte kaj vam je všeč in kaj ne. V vsakem primeru – ne lažite o užitkih in spolnosti, ker zaradi te situaciji nihče nima koristi.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!