fbpx

Posel: ločite vikende od delovnih dni!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ne nosite dela v dneve proste dni. Delo doma ima številne prednosti, a tudi slabosti. In ena izmed njih je, da delo prelagate in ga opravljate tudi čez vikend.

Vendar se tudi tisti, ki hodijo v pisarno, običajno spopadajo s pomanjkanjem časa, vsem pa je skupno naslednje, vsak teden ste presenečeni, ko nastopi konec tedna in se sprašujete, ali je res že petek?

Vikendi so pomembni tudi za vaše duševno zdravje in duševni počitek, še vedno mora biti čas za vas in vse, kar vas veseli in izpolnjuje.

Tukaj je torej nekaj odličnih nasvetov, kako ločiti delo od počitka.

Načrtujte

Načrtujte, kaj boste počeli, s kom boste, kam greste. Preverite, kaj se dogaja v mestu. Lahko ste seveda tudi spontani. A naj bo v njem tisto, kar vas trenutno veseli. Morda gre za gledanje filmov, kratek nakupovalni izlet, branje, sprehod – kakorkoli že, sprejmite nekaj odločitev vnaprej – in se jih držite.

Uživajte v prostih dneh. Foto: George Bakos / Unspalsh

Dajte delo na stran

Je vaš delovni kotiček zasedel dnevno sobo ali jedilnico? Znebite se ga ob vikendih. Pospravite mizo, obljubite si, da ne boste sedeli za prenosnikom. Raje okrasite tisti prostor. V vsakem primeru se vizualno umaknite in uživajte v urejeni notranjosti.

Različni rituali

Ob vikendih počnite nekaj stvari, ki jih med tednom ne počnete. Naj bo to zajtrk na balkonu, kava v kavarni – nekatere stvari naj bodo rezervirane samo za soboto ali nedeljo.

Oblecite svojo najljubšo obleko. Foto: Vera Gorbunova / Unsplash

Oblecite tisto v čemer se počutite udobno

Ne glede na to, ali si to želite priznati ali ne, oblačila, ki jih nosimo, vplivajo tudi na naše razpoloženje. Izberite najljubši kos, ki ga že dolgo niste nosili, morda tistega, ki ste ga pravkar kupili.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!