4 triki, s katerimi boste organizirali svoj pametni telefon

Zadnjič posodobljeno: :

Dandanes je pogosto težko postaviti vse stvari in obveznosti na svoje mesto. Brez dobrih organizacijskih sposobnosti se lahko naše življenje zlahka spremeni v popoln kaos. To se seveda nanaša tudi na vaš pametni telefon, ki vas verjetno nenehno opozarja na nova e-pošto, sporočila in razna obvestila o posodobitvah.

Z malo dobre volje in časa lahko vaš pametni telefon postane vaš odlično organiziran osebni asistent. Začnite z majhnimi koraki. Za tiste, ki niste prepričani, kaj očistiti in kako organizirati svojo pametno napravo, imamo nekaj nasvetov.

1. Preverite zasedenost spomina

Verjetno so na vašem pametnem telefonu tudi aplikacije, ki ste jih nekoč namestili, zdaj pa jih sploh več ne uporabljate. Le-te sedaj po nepotrebnem zavzamejo omejen notranji spomin. Zato predlagamo, da odprete seznam nameščenih aplikacij, opravite kratek pregled in izbrišite tiste, ki jih ne potrebujete. Priporočamo, da isto nato naredite tudi s fotografijami.

2. Odjavite se iz mailing list

Zagotovo ste se že kdaj prijavili na razne mailing liste – ali preko nagradne igre ali le z nakupom na spletnih straneh. In sedaj je vaš poštni nabiralnih zatrpan z raznimi promocijskimi sporočili. Če jih ne želite prejemati, se lahko vedno odjavite s seznama prejemnikov. Odprite omenjeno e-pošto in na dnu je običajno z majhnimi črkami gumb »Odjavi se« ali »Nastavitve pošiljanja«. Kliknite nanj in se znebite nepotrebnih informacij.

Organizirajte si svojega osebnega pomočnika.
Organizirajte si svojega osebnega pomočnika.

3. Uporabljajte le eno aplikacijo iz kategorije

Res je, da ima vsaka aplikacija nekaj prednosti in posebnosti, zato jih včasih uporabljamo več iz iste kategorije. Vendar je ta način uporabe aplikacij zelo zamuden, po drugi strani pa tudi drag, če morate za aplikacijo plačevati članarino. Zato priporočamo, da na primer komunikacijo opravljate le z eno aplikacijo za sporočanje. Enako je z aplikacijami za pretakanje glasbe ali gledanje filmov in serij – obdržite le eno najljubšo in prekličite vse ostale.

4. Napravite varnostno kopijo podatkov

Če imate novi telefon, pazite, kako boste prenašali podatke. Varnostno kopirajte svoje podatke, da vam ne bo treba skrbeti za vaše najljubše fotografije ali pomembna sporočila. Vse, kar morate storiti je, da v nastavitvah izberete podatke, ki jih želite kopirati, in pustite telefonu, da sam opravi delo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
OnePlus 9 Pro – pretendent za prestol v svetu Android