fbpx

To moraš poskusiti: 8 fengšuj trikov, da svoj dom napolniš s srečo in bogastvom!

Priya Sher, strokovnjakinja za fengšuj, je pojasnila, kaj je glavno načelo za ohranjanje harmonije s prostorom, v katerem živimo.

Po mnenju Priye Sher je cilj, da ustvarimo ravnovesje med življenjskim in delovnim prostorom ter s tem dosežemo največji uspeh na vseh področjih življenja. Preberite si Priyine nasvete za harmoničen dom in uživajte v obilici pozitivne energije.

1. Vhodna vrata naj bodo v najboljšem možnem stanju

Vhodna vrata predstavljajo bogastvo in morala bi biti v izvrstnem stanju. Da bi privlačila pozitivno energijo, postavite ob njih rastline in vanje usmerite svetlobo.

2. Počistite in uredite hodnik

Hodnik predstavlja priložnosti. Potrudite se, da na njem ne bo kaosa, da bo lahko energija prosto krožila po njem. Plašče, jakne in čevlje odložite v omare, da ne omejujete energije. Če želite na hodniku aktivirati pozitivno energijo, postavite tja ogledalo in sveže cvetje.

3. Preprečite “konflikt” med štedilnikom in pomivalnim koritom

Če boste ta dva kuhinjska elementa postavili tako, da si bosta nasproti, lahko to vodi v “konflikt”, saj sta voda in ogenj nenehno v sporu. Prav tako so pomembne barve, ki jih boste imeli v kuhinji – izogibati bi se morali preveliki količini črne in rdeče barve, saj tudi ti dve barvi vodita v “konflikt”. Prav tako je pomembenj položaj pečice – ta ne bi smela biti pod oknom ali nasproti vhodnih vrat.

4. Optimalna postavitev dnevne sobe

Prepričajte se, da je pohištvo v dnevni sobi sorazmerno s prostorom. Ne blokirajte vrat s pohištvom in namestite kavč ob steno, da bi s tem dobili občutek podpore. Da bi aktivirali energijo bogastva, postavite luč v kot sobe, ki je diagonalno od vrat, ki vodijo v sobo.

5. Osvetlite jedilnico

Jedilnica oziroma jedilna miza je v fengšuju bistvenega pomena, saj je prostor, ki vam omogoča, da se osredotočite na to, kar jeste. Po fengšuju se namreč verjame, da je jedilnica povezana z vranico in z elementom Zemlje, kar pa je v tradicionalni kitajski medicini povezano s prebavo. Da optimizirate energijo tega prostora, obesite na steno ogledalo, v katerem bo odsev jedilne mize, na katero ste postavili sveže rože.

6. Naj bo spalnica v svetlih nevtralnih barvah

Da boste spodbudili okrepčilen spanec, naj bo spalnica v svetlih nevtralnih barvah, hrbet postelje – vzglavje – pa naj bo naslonjeno na čvrsto steno. Idealno je, če postelja ni poravnana z vrati v spalnico. Omarice postavite na obe strani postelje, da zagotovite podporo. V spalnico ob postelji namestite tudi lučke zaobljenih oblik in nežno odišavljene sveče, da boste spodbudili romantično energijo.

7. Naj odprta WC-školjka ne odplakne bogastva!

Kopalnica naj bo vedno čista, vrata naj bodo zaprta, pokrov školjke naj bo zaprt. Skozi slednjo bi vam namreč lahko spolzelo bogastvo! Zato dodajte kakšne rastline, saj bo namakanje le-teh z vodo upočasnilo odtekanje bogastva.

8. Urejen vrt je izjemno pomemben

View this post on Instagram

🌿 visit our new pages 👇😃. @pet.plant.parents 🐶🐱🍃 @kids.with.plants 👶🌱 . . Repost from @garden_blog_usa . . DM for credit or removal . 🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃 DM @pet.plant.parents for advertising . . . Use #archigardenist to show your beautiful garden to other plant lovers❤️ . . 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 . #garden #mygarden #gardening #gardenideas #gardener #gardendesign #landscape #landscapephotography #landscapedesign #landscaping #landscapearchitecture #houseplants #houseplant #plant #plantsdecor #🌱 #🌿 #cacticacti #houseplants #urbanjungle #plantlover #plantlife #plantsofinstagram #plantas #indoorplant #foliage #greenlife #greenery #plantstagram #plantslover .

A post shared by Mr cacti (@archigardenist) on

Vrt pred hišo predstavlja vašo prihodnost, zato je pomembno, da je vedno lepo urejen. Posvetite se svojim rožam in rastlinam! Vrt za hišo pa predstavlja vaše zdravje in bogastvo, zato naj bo tudi ta v dobrem stanju. Vaše živa meja, ograja, zid, morajo biti vedno dobro oskrbovane, da bodo lahko vaša podpora.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.