fbpx

5 faz intimnih odnosov po prihodu otroka

Čeprav resnično, smeh zagotovljen!

Foto: kelly Sikkema / Unsplash

Prihod novega družinskega člana v razmerje ne prinese samo veselja in bedenja ponoči, spremenijo se tudi intimni odnosi. Strast in poželenje se skrijeta in začne se starševstvo, da res je, tudi brez spolnosti.

Komičarka Anna v času , ko se ne igra s svojimi otroki in ne menja plenic, vodi zabaven blog, ki opisuje vsakodnevne izzive materinstva in starševstva.

V enem izmed njih je delila duhovit priročnik o spolnosti po prihodu otroka.

1. Pojdi stran od mene!

Ta faza se začne takoj, ko začutite prve popadke in se ne konča, dokler ne začnete spati vsaj pet ur. Ko imate pekoč občutek na sramnih ustnicah, si ponoči štirikrat preoblečete velike hlačke in se znojite, je težko verjeti, da vas je pravzaprav spolnost postavila v to situacijo.

Spolnost se počasi vrača v vajino življenje. Foto: We Vibe Wow Tech / Unsplash

Na žalost obstaja velika verjetnost, da se bodo vašemu partnerju zdele privlačne tudi te spodnjice in bo dobil energijo za kaj več. Če se vam to zgodi, predlagam, da mu pokažete nekaj precej nazornih fotografij poroda, in zagotavljam vam, da bodo ubile željo po spolnosti še tako pohotnega moškega!

2. Spolnost vzame preveč časa

Po približno šestih mesecih obstaja verjetnost, da si bo morda ženska spet želela spolnosti. Spominjate se, da je bilo zabavno in prijetno, toda v tem obdobju starševstva, ko niste spali več kot pet ur zaporedoma – vam zvečer niti ne pade na misel početi kaj drugega, kakor le umivanje zob in plazenje v posteljo ter spanec.

Po drugi strani pa se vaš partner morda že sprašuje, zakaj traja toliko časa, da se vrnete nazaj v vajino intimno zgodbo. Če je tako, predlagam, da znova izvlečete tiste fotografije ali pa mu posnamete kakšen dober film za odrasle, ki ga naj pogleda, ko spite.

3. Bi spet poskusila!

Vaš dojenček končno spi celo noč, začnete se redno prhati in se navadite na svojo postavo po porodu. Spet se počutite privlačni. Depilirate si noge, spijete kozarec vina, in se zavedate, da vaše prsi niso več tako polne mleka. To je pomemben korak v vašem razmerju, saj ni več možnosti, da začne mleko brizgati v vse smeri, vključno v oči vašega partnerja.

Kljub temu, ko se intimne stvari končno začnejo dogajati, se zavete, kako boleče je še vedno spodaj in se odločita, da je bolje, da upočasnite in poskusite znova drugič, ko boste morda spili še malo več alkohola in po možnosti vzeli še kakšen analgetik, da zmanjšate bolečino.

4. Ponovno spoznavanje s starim prijateljem, spolnostjo

Navadili ste se, da imate otroka. Imate urnik, rutino. Otrok spi nekaj časa čez dan in celo noč. Počasi ste vedno bolj podobni svojemu staremu jazu. S partnerjem lahko že nekaj ​​časa preživite skupaj – sama, in sem ter tja odideta na pijačo ali romantično večerjo. Uspešno ste prestali nekaj prvih poskusov spolnih odnosov po porodu, vaši ženski deli si želijo še več in nenadoma je spolnost spet neverjetna!

Srečna družina! Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Ne morete verjeti, da je trajalo tako dolgo, da ste spet bili intimni, samo zato, ker ste rodili in bili utrujeni! Sprašujete se, le kaj vam je bilo?! V tistem trenutku se s partnerjem odločite, da je čas za veliko več spolnosti.

5. Lahko bi imela še enega otroka!

Ko si lahko zvečer brez slabe vesti privoščite kozarec vina in spite celo noč, se vam zdi to dobra ideja. Zakaj ne poskusimo? Če ne drugega, bomo imeli veliko spolnih odnosov, kar je super! Definitivno bi morali še enkrat zanositi. Dojenčki so tako prikupni in sladki, ali ne bi bilo super imeti še enega otroka? Brez skrbi, z drugim bo veliko lažje. Zdaj pa sleci hlače!

Ali pa se spet spomnite vsega – od popadkov do poroda… in zaključite: “Spolnost je super, ampak tudi spanje vso noč je super. Potrebujeva kondom!”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!