fbpx

5 najuporabnejših nosljivih tehnoloških izdelkov leta 2015

Zdi se, kot da ne mine več teden brez novice o novem tehnološkem pripomočku, ki bo “spremenil naše navade, življenje in ne bomo več mogli brez njega”. Ponavadi se prah kaj hitro poleže, saj večina teh izdelkov ne izpolni naših pričakovanj. Vseeno pa je leto 2015 prineslo nekaj takih tehnoloških biserov, ki so nas spremljali vsak dan in nam prirasli k srcu, na roko in tudi k zadnjici.

Spodaj najdete 5 najuporabnejših nosljivih tehnoloških izdelkov leta 2015:

5. Slušni aparat Audicus x Advanced Style

Letos so slušni aparati končno dobili estetski popravek, ki jim je do zdaj manjkal. Sodelovanje proizvajalca slušnih aparatov in oblikovalskega studia je obrodil moderen pripomoček v različnih vzorcih z “bluetooth” zmožnostjo, ki omogoča tudi poslušanje glasbe in telefoniranje.

Audicus x Advanced Style
Audicus x Advanced Style

4. Pajkice LikeAGlove

“Pametne pajkice”, kot so jih poimenovali pri start up podjetju LikeAGlove, z vgrajenimi vlakni ocenijo obliko in mere vaših nog, ko te oblečete. Do podatkov, ki so prek “bluetootha” poslani do pametnega telefona, nato dostopate z aplikacijo in hkrati brskate med ponudbo predlaganih modelov različnih znamk kavbojk, ki bi se, glede na mere, najbolj prilegale vaši postavi. Nočne more neskončnega preizkušanja kavbojk v garderobah trgovin je tako konec.

"Pametne pajkice" LikeAGlove
“Pametne pajkice” LikeAGlove

3. Apple Watch

Že samo dejstvo, da gre za Applov izdelek, je postavilo visoka pričakovanja za Apple Watch. Tudi če pustimo uporabnost in Applov “dizajn” ure ob strani, ne razočara niti modni vidik te tehnološke igračke. Oktobra so predstavili Apple Watch z elegantnim paščkom, oblikovanim v sodelovanju s francosko modno hišo Hermès.

Apple Watch x Hermès
Apple Watch x Hermès

2. #HELLO jeans

Kaj pravite na kavbojke, ki polnijo baterijo vašega telefona, medtem ko jih nosite? Pri blagovni znamki Joe’s Jeans so razvili model kavbojk z režo za polnjenje nad zadnjim desnim žepom. Koncept je pisan na kožo vsem, ki ste stalno v pogonu in bi radi na prefinjen in praktičen način ostali mobilno dosegljivi ves dan.

#HELLO jeans
#HELLO jeans

1. Bellabeat Leaf

Za ženske je Bellabeat Leaf morda najpametnejši kos nakita, ki ga lahko nosijo. “Fitness tracker” v obliki lista na obesku je v bistvu elektronska naprava, ki sledi zdravju in spremembam ženskega telesa. Poleg tega da sledi vzorcu spanja, telesnim dejavnostim in ravni stresa, Bellabeat Leaf spremlja ovulacijo in menstrualni cikel ter dneve plodnosti.

Bellabeat Leaf
Bellabeat Leaf

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.