fbpx

Avtonomni Volkswagen ID. Buzz: avtonomna vožnja že leta 2025

Volkswagen ID Buzz AD; Foto: volkswagen-newsroom.com
Zadnjič posodobljeno: :

Oddelek Volkswagnovih komercialnih vozil bo do leta 2025, izdelal in preizkusil avtonomno različico modela Volkswagen ID. Buzz, v obliki avtonomnega taksija.

Avtonomni Volkswagen ID Buzz je v tem trenutku še v konceptni obliki, odločitev pa še ni padla niti o tem, ali bo imel ID Buzz volanski obroč ali ne. Znano je, da bo imel prilagojeno notranjost, ki bo nudila več prostora uporabnikom, za njih in njihovo prtljago. Prvo uporabo avtonomnega ID Buzz so si zamislili v obliki robotskega taksija, ki bo prevažal ljudi na območju Hamburga in to že leta 2025. Podjetje se želi s projektom do leta 2030 razširiti v še 50 mest po Evropi in Severni Ameriki.

Volkswagen ID Buzz AD; Foto: volkswagen-newsroom.com

V ZDA si bo Volkswagen morda za partnerja izbral Uber ali Lyft, na področju Evrope pa vztrajajo, da bo za to poskrbelo matično podjetje. Konceptni avtonomni ID Buzz se razvija v sodelovanju s podjetjem Argo AI, ki je na Volkswagna namestilo obilico senzorjev in kamer. Na strehi tako zasledimo večji lidar, po avtomobilu pa je nameščenih še 6 manjših lidarjev in 11 radarskih plošč. Sistem omogoča zaznavanje predmetov v razdalji do 400 metrov. Sicer pa bo običajni VW ID Buzz na voljo proti koncu letošnjega leta, njegova osnovna različica pa bo imela elektromotor s 154 kW moči in baterijo s kapaciteto 82 kWh.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!