fbpx

5 destinacij, ki jih moraš obiskati, če potuješ sama

Na prvi pogled se zdi, da je solo potovanje nenavadna izbira. A očitno ne poznate dobro občutka, ko ste vi lastnik svojega časa in denarja ter si ogledujete stvari, ki vas izključno zanimajo. Ideja o solo potovanju je lahko zastrašujoča, a brez skrbi, če se odpravite na pravo destinacijo, bo to vaša najboljša življenjska izkušnja.

Veliko ljudi se odpravi na potovanje z družino in prijatelji. Toda potovanje je enako vredno, če greste sami. To je neverjetna priložnost, da se povežete sami s seboj in najdete cilj v svojem življenju. Ker seveda destinacija igra zelo pomembno vlogo, je tu seznam destinacij, ki so najprimernejše za samostojno potovanje. Primerna destinacija vam bo pomagala, da na najboljši način doživite svoj prvi solo oddih.

Islandija

Islandija
Islandija

Islandija je resnično čudovita dežela, saj vas bodo njene pokrajine popolnoma prevzele. Razmislite o potovanju z avtom, saj je to najboljši način, da svobodo raziščete številne osupljive kraje. Videli boste lahko vse od slapov do neskončnih mavric.

New York

New York
New York

Čisto nemogoče je, da bi vam v mestu, ki nikoli ne spi, bilo dolgčas. Številni muzeji, zanimive kavarne, znamenitosti …, ves čas boste zamoteni. V takšnem mestu boste tudi zagotovo spoznali veliko ljudi.

Pariz

Pariz
Pariz

Pariz je vedno dobra ideja, saj se zdi, da ga dodobra poznamo in je zato primeren za solo turiste. Obstaja toliko stvari, ki jih lahko počnete v mestu ljubezni. Morda celo najdete ljubezen. Preživite dan v muzeju Louvre, v knjigarnah ali kavarni s pogledom na stolp.

Bali

Bali
Bali

Če ste prebrali Jej, moli, ljubi, potem verjetno vse veste o raziskovanju Balija. Mirno vzdušje in bogata kultura ga naredita razburljivega – lahko plavate pod slapovih, pokusite domače jedi, vozite motorna kolesa ob sončnem zahodu, se udeležite tečaja joge, surfate in še več. Ne boste se želeli vrniti domov.

Berlin

Berlin
Berlin

Berlin je kreativno mesto, ki ima veliko za ponuditi. Mesto je znano po nočnem življenju, zato ne boste imeli težav pri raziskovanju in spoznavanju novih ljudi. Dovolj zgodaj boste morali vstati, da si boste čez dan lahko ogledali berlinsko ulično umetnost in zgodovinske znamenitosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.