Netipične božične dekoracije, s katerimi lahko vaš dom okrasite že prej

Netipične božične dekoracije, s katerimi lahko vaš dom okrasite že prej

Jesen se je začela, a nikoli ni prezgodaj, da začnete razmišljati o krašenju svojega doma za prihajajoči decembrski čas. Vsako leto po navadi gledamo ene in iste božične dekoracije na oknih, jelki, mizah in vratih ... Zakaj ne bi letos okrasili prostora z drugačnimi dekoracijami? Pa še tako lepe in netipično božične so, da jih lahko že kar zdaj, oktobra, uporabite v svojem prostoru.

Okraski za božično drevo, razkošni venci, dekoracije za pribor – vse to lahko že zdaj najdete v nakupovalnih središčih in se pripravite na decembrsko okraševanje doma. A počakajte! Dvakrat premislite, preden se odpravite po nakupih. Si resnično želite imeti tipične okraske tudi letos? Kaj če bi ta december, pa november, pa tudi oktober bili drugačni … in bi kupili netipične božične dekoracije, ki jih lahko uporabite skoraj v vsakem letnem času?

Morda se ne želite odpovedati pisanim rdečim božičnim kroglicam, ki že 10 let krasijo vašo smreko, veliki zlati božični zvezdi ali tradicionalnem vencu, a si vseeno oglejte trenutno aktualne netipične božične dekoracije, s katerimi bo vaš dom še bolj urejen in lep, kot je bil doslej v tem času.

VENEC

Venec iz pompomov
Venec iz pompomov

Zdi se, da so se pompomi tako zelo uveljavili v svetu mode, da jih zdaj selimo tudi v svet dekorja. Saj veste, da ima boho pridih  že od nekdaj svojo zgodbo, ki jo lahko znova in znova poslušamo. Ob pogledu na te pisane pompome bo zagotovo vsak prihod v vaš dom bolj sproščen, ne glede na to, kdaj boste dekoracijo izobesili na vrata – že zdaj ali pa decembra.

RUSTIKA IN PODEŽELJE

Čaroben venec, ki nas spomni na decembrski čas
Čaroben venec, ki nas spomni na decembrski čas

Ko sanjate o belem božiču, si verjetno predstavljate, da ste v objemu odeje ob kaminu na podeželju. Prva asociacija ob besedi podeželje so tudi veliki travniki s travo in drevesa, ki nas spomnijo na to, da bodo kmalu prekriti z belo odejo. Takšna dekoracija bo ustvarila rustikalen pridih.

BELE LUČKE

Lučke v sobi za občutek udobja
Lučke v sobi za občutek udobja

Bele lučke lahko danes res vidimo povsod. Nekoč so služile zgolj za okrasitev doma, danes pa jih vidimo kot okraske v trgovinah, restavracijah, hotelih … Če želite, da je vaš prostor videti čim bolj udobno, se bodo te luči dobro podale na posteljnem okvirju, obešalnikih, v vrču ali na steni.

PERSONALIZACIJA

Zaročita se!
Zaročita se!

Če imate radi personalizacijo, je potem zagotovo zanimivo, da kakšno stvar, ki vam je posebej všeč, personalizirate – zapišite svoje ime, priimek, imena prijateljev, partnerja … Lahko personalizirate kartice, na katerih so imena, tako da vaši prijatelji vedo, kje sedijo za mizo. Kozarce, krožnike, okraske. Ali pa se tako celo zaročite z ljubljeno osebo.

PASTELNE BARVE

Pastelne barve se vračajo
Pastelne barve se vračajo

Tradicionalni praznični barvi sta rdeča in zelena, kar vas spomni na Božičkovo opravo, sani, kamin, smreko … Toda letos na to pozabite. Pastelne barve so hit!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rastline, ki bodo v tvoj dom prinesel pozitivno energijo in srečo (glede na fengšuj)