fbpx

5 nasvetov, kaj storiti, če vam postane všeč bivši vaše prijateljice?

Foto. imdb

Nobena skrivnost ni, da na svoja čustva ne moremo vplivati in da nam včasih postane všeč nekdo, za katerega bi to najmanj pričakovali. Če ste se znašli v situaciji, ko ste čustva začutili ob bivšem partnerju vaše prijateljice, zna biti to zelo neprijetno, pred vami pa stoji težka odločitev. Za vas smo pripravili 5 nasvetov, kaj storiti, če vam postane všeč bivši vaše prijateljice.

1. Dobro premislite, kako boste ravnali

Zavedati se morate, da lahko vašo prijateljico izredno prizadene, če se spustite v razmerje z njenim bivšim partnerjem. Morda se bo zaradi tega celo počutila izdano in se z vami prenehala družiti. Zato je pomembno, da svoje opcije najprej pretehtate. Pri odločitvi vam lahko pomaga, če premislite, ali ima prijateljica do vaše simpatije še vedno romantična čustva, ali jo je bivši partner prizadel, ali pa je z njim v prijateljskih odnosih in je zvezo popolnoma prebolela.
Pomembno je tudi, da ocenite, kako dobro simpatijo zares poznate in kaj do nje čutite: gre le za slepo zaljubljenost, ali pa se vam zdi, da ste v njem našli tistega pravega?

Svojo odločitev dobro premislite Foto: Karolina Grabowska / Pexels

2. S prijateljico bodite iskreni

Laganje prijateljici se vam morda na prvi pogled zdi mamljivo, vendar pa se morate zavedati, da bo vaša skrivnost prej kot slej prišla na plano in da bo prijateljico še bolj bolelo, če bo ugotovila, da ste razmerje pred njo skrivali.
Zato predlagamo, da se z njo najprej na samem pogovorite in ji situacijo in svoje občutke razložite. Pri tem upoštevajte, da jo to, kar ji boste povedali, lahko prizadene, in da njena reakcija morda ne bo taka, kot bi si želeli. Če vam prijateljica pove, da potrebuje nekaj časa, da situacijo premisli oz. da potrebuje premor od druženja z vami, to sprejmite in ne začenjajte prepira.

3. Prijateljici ne govorite o partnerju

V najboljšem primeru vam bo prijateljica dala vedeti, da je bivšega prebolela in da želi prijateljstvo z vami nadaljevati. Takrat se vam bo morda zdelo mamljivo, da z njo delite probleme, s katerimi se soočate v zvezi, ali pa ji začnete razlagati, kako zelo ste v svojega partnerja zaljubljeni.
Vendar pa vam kljub temu svetujemo previdnost: prijateljici najverjetneje ne bo najbolj prijetno poslušati o svojem bivšem partnerju, sploh če časa, ki ga je preživela z njim, nima v najlepšem spominu.

Prijateljici ne govorite o svoji zaljubljenosti Foto: Edmond Dantès / Pexels

4. Partnerju in prijateljici zaupajte

Če sta vaš novi partner in prijateljica še vedno v prijateljskih odnosih, poskusite svoje ljubosumje umiriti. Namesto, da jima poskušate komunikacijo preprečiti in tako odnos s prijateljico še poslabšati, se raje osredotočite na prednosti take situacije.
V veliko primerih lahko zveza z bivšim partnerjem prijateljice povzroči konec prijateljstva med vama in lahko ste hvaležni, da se to ni zgodilo. Zato prijateljici in partnerju, če za ljubosumje nimate pravega razloga, zaupajte.

5. Prijateljice ne sprašujte o bivši zvezi

Morda vas bo zamikalo, da bi prijateljico povprašali, kaj je v njeni zvezi šlo narobe in se tako izognili enakim napakam. Vendar pa predlagamo, da je na preteklost ne spominjate in da se zavedate, da se nova razmerja od starih razlikujejo in da boste morebitne težave veliko lažje rešili s pogovorom s partnerjem, kot z razpravo z njegovim bivšim dekletom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!