fbpx

5 psiholoških znakov, ki razkrivajo, kaj si nekdo misli o vas

Foto: envato

Ste že kdaj pomislili, kako lažje bi bilo vaše življenje, če bi znali brati misli? Tako bi namreč takoj vedeli, če ste všeč osebi, ki je v vas vzbudila romantičen interes, če vam gre na službenem razgovoru dobro, če vaša prijateljica govori resnico... No, na srečo obstajajo načini, kako lahko vsaj približno veste, kako na vas in vaše besede gleda vaš sogovornik. Za vas smo pripravili 5 psiholoških znakov, ki vam lahko pokažejo, kaj si nekdo misli o vas.

1. Zrcaljenje

Strokovnjaki na področju psihologije ugotavljajo, da bomo v pogovoru z osebo, ki je v nas vzbudila interes in nam je všeč, nezavedno posnemali njene gibe. S tem znanjem lahko vaša komunikacija postane preprostejša: če vas zanima, ali ste sogovorniku všeč, preprosto opazujte, če ponavlja vaše gibe. Predlagamo vam, da med pogovorom prekrižate roke, se nagnete na eno stran, se popraskate po bradi, prekrižate noge… če opažate, da to počne tudi človek, s katerim kramljate, je to zelo dober znak.

Opazujte, ali vaš sogovornik posnema vašo telesno govorico Foto: Gary Barnes / Pexels

2. Nemir

Pomemben znak, kaj sogovornik čusti do vas, je tudi stopnja njegovega nemira. Le-ta se pri moških po navadi kaže tako, da gledajo okoli sebe in se dotikajo svojega obraza, pri ženskah pa ga lahko zaznate, če si kar naprej popravljajo lase, nakit, oblačila ali pa se dotikajo svojega vratu. Prav tako ljudje, ki občutijo nemir, včasih izrečejo napačno besedo, izgubijo nit pogovora itd.
Kaj pa nemir pomeni? Tukaj je odgovorov več. Lahko je znak romantičnega interesa vašega sogovornika, lahko kaže, da vam mora oseba zaupati nekaj, o čemer ji ni najlažje spregovoriti, lahko pa preprosto pomeni, da je živčna zaradi nečesa, kar ni povezano z vami.

3. Pretirano kimanje

S prav vsako besedo, ki jo izrečete, se pač ne bo strinjal nihče. Zato bodite pozorni, če vaš sogovornik konstantno kima– to je namreč znak zaskrbljenosti. Največkrat gre za to, da osebo skrbi, kaj si mislite o njej, lahko pa tudi pomeni, da ima glede vaših besed določene dvome.
Prikimavanje, ki je nekoliko bolj subtilno, po drugi strani kaže na to, da vas sogovornik pozorno posluša in na tak način izraža, da vas je dobro razumel– tako nebesedno govorico boste opazili predvsem takrat, ko nekomu dajete navodila.

Bodite pozorni na kimanje in nemirne gibe svojega sogovornika Foto: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

4. Usmerjenost stopal

Se vam je že kdaj zgodilo, da nikakor niste mogli ugotoviti, kaj razmišlja vaš sogovornik? V takih primerih vam svetujemo, da se ozrete navzdol in sicer na njegova stopala. Če so le-ta obrnjena proti vam, to pomeni, da vas oseba sprejema in dojema kot pomembne. Kaj pa, če njena stopala ostanejo v enakem položaju oz. so celo obrnjena stran od vas? To ni najboljši znak- lahko namreč pomeni, da se človeku mudi, da mu ni do pogovora z vami ali pa da o vas nima najboljšega mnenja.

5. Mežikanje

Strokovnjaki ugotavljajo, da v povprečju pomežiknemo 15-20-krat na minuto. Zato bodite pozorni na mežikanje vašega sogovornika: če se vam zdi, da mežika kar naprej, to po navadi pomeni, da ni popolnoma miren. Za to lahko obstaja več razlogov: morda je živčen (to lahko kaže na romantični interes, lahko pa pomeni, da ga skrbi vaša reakcija na njegove besede), morda je pod stresom, morda pa se mu mudi in komaj čaka, da se bo pogovor zaključil.
Mežikanje lahko kaže tudi na to, da oseba ne govori resnice, zato bodite na ta znak pozorni, ko sumite, da je zgodba vašega sogovornika izmišljena oz. vam poskuša nekaj prikriti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.