fbpx

5 razlogov, da ostanete samski, dokler ne najdete prave ljubezni

Foto: envato

V človeški naravi je, da se socializiramo, družimo in drug z drugim delimo tako najsrečnejše kot tudi najbolj mračne trenutke. Zato je povsem normalno, če vam veliko željo predstavlja spoznati življenjskega sopotnika in zaupnika. Toda to ne pomeni, da se morate, ker si zveze želite, vanjo spustiti brezglavo. Sledi 5 razlogov, zakaj ostati samski, dokler ne najdete prave ljubezni.

To so najpomembnejši razlogi, zaradi katerih je bolje ostati samski, preden ne najdete prave ljubezni.

1. V razmerju boste z nekom, ki ga dobro poznate

Občutki osamljenosti vas lahko prisilijo, da se v zvezo spustite, preden bi izbranca dodobra spoznali. To je še prehitro recept za katastrofo- dokler ne poznate tako dobrih kot slabih lastnosti partnerja, ne boste mogli vedeti, ali ste z njim sploh kompatibilni.
Pomembno je, da ste v samskem stanu zadovoljni do te mere, da ste ga pripravljeni prekiniti le, ko ste prepričani, da je ob vas oseba, s katero si lahko predstavljate dolgoročno razmerje. Na tak način si boste prihranili marsikatero srčno bolečino, bolje pa boste spoznali tudi sami sebe in ugotovili, kaj v zvezi pravzaprav hočete.

Pomembno je, da se v zvezo spustite z nekom, ki ga dobro poznate Foto: Olya Kobruseva / Pexels

2. Izkoristili boste samsko življenje

Marsikdo v zvezi začne pogrešati svobodo, ki mu jo je prineslo samsko življenje. Da se vam to ne bi zgodilo, je pomembno, da čas, ko ob sebi nimate partnerja, čimbolj izkoristite– zabavajte se, potujte in se sami lotevajte najrazličnejših podvigov.
Toliko je srečnih trenutkov, ki jih lahko doživite ob prijateljih, sorodnikih in tudi v lastni družbi in škoda bi bilo, da bi čas, po katerem se mnogim toži, preživeli v žalosti, ker ste samski.

3. Osredotočili se boste na svoje cilje

Tako kot razmerje ima tudi samsko življenje veliko prednosti in ena od njih je gotovo svoboda pri odločanju. Če se vam ponudi boljša služba v drugem mestu ali celo državi, vam pri ugotavljanju, ali bi jo sprejeli, v zakup ni potrebno jemati želja druge osebe. Zato je samsko življenje popolna priložnost, da se osredotočite nase in dosežete čim več svojih ciljev.

Samski stan je idealna priložnost, da se osredotočite na svoje cilje Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

4. V zvezo se boste spustili zrelejši

Poroka s prvo ljubeznijo v zelo mladih letih se morda sliši romantično, vendar pa ima to, da tistega pravega najdete nekoliko kasneje, veliko prednosti. Ena glavnih je gotovo zrelost: če ste velik del življenja preživeli samski, ste se ob tem veliko naučili o sebi, svojih vrednotah in prioritetah. Na tak način boste, preden se spustite v resno zvezo, vedeli, kako si želite preživeti preostanek življenja in kaj od partnerja pričakujete.

5. Vaša sreča ne bo odvisna le od partnerja

Ena najpogostejših napak, ki jih ljudje napravijo v odnosu, je, da vso svojo srečo položijo v partnerjeve roke. Taka odgovornost ni pravična ne do njega, ne do vas in lahko vodi v soodvisni odnos.
Zato je pomembno, da nekaj časa preživite samski in se tako naučite biti zadovoljni pri sebi, neodvisno od zunanjih vplivov. Na tak način boste namreč imeli veliko več možnosti, da bo vaš naslednji odnos zdrav in dolgotrajen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!