fbpx

5 razlogov, zakaj se morate nehati pretvarjati, da je vaše življenje popolno

Foto: Wendel Moretti / Pexels

V današnjem svetu si ni lahko priznati, da nam je težko. Na vsakem koraku lahko namreč naletimo na fotografije iz socialnih omrežij, na katerih življenja izgledajo popolna in videoposnetke, ki izžarevajo srečo in uspeh. Nihče noče biti edini, ki doživlja poraze, zato si je najbolj enostavno na obraz narisati nasmeh in dajati videz popolnosti. Vendar pa vam bo konstantno pretvarjanje hitro dalo občutek, da vaše življenje "ni dovolj". Pripravili smo vam 5 razlogov, zakaj se morate nehati pretvarjati, da je vaše življenje popolno.

1. Nihče vam ne more pomagati, če ne ve, da trpite

Nič ni narobe, če celemu svetu preko socialnih omrežij ne sporočate svojih padcev. Vedno je dobro, da nekatere stvari ostanejo zasebne in samo vi ste tisti, ki odločate, katere dele svojega življenja boste delili z ostalimi.
Vendar pa je nekaj povsem drugega, če niste iskreni s seboj in svojimi najbližjimi. Zavedajte se, da nihče ne doživlja samo vzponov in da so tudi nesrečne situacije del naših življenj. Zato naj vas ne bo sram prijateljem priznati, da ste v stiski– le tako vam bodo lahko namreč pomagali. Zapomnite si: ljudje ne znajo brati misli, zato vam ne morejo ponuditi pomoči, če z njimi niste iskreni.

Najbližji vam bodo lahko pomagajo le, če boste z njimi iskreni Foto: Liza Summer / Pexels

2. S svojo ranljivostjo lahko marsikomu pomagate

Verjetno vam je znan občutek, da ste samo vi tisti, ki se srečujete s težavami in negativnimi čustvi. To je seveda daleč od resnice, a ob skrbno retuširanih fotografijah, ki izžarevajo lažno popolnost na to velikokrat pozabimo.
S tem, da se ne bojite biti ranljivi in ostalim zaupate probleme, s katerimi se soočate, jim boste dali vedeti, da je povsem normalno, da imajo tako slabe kot dobre dni in da jim prav vse ne gre kot po maslu.

3. Probleme boste rešili, ko si jih priznate

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo nek problem ignorirali v upanju, da se bo rešil sam, čeprav nam je bilo jasno, da se to ne bo zgodilo. In ker ste na lastni koži verjetno že izkusili, da to pač ni rešitev, je najbolje, da energijo namesto v pretvarjanje, da je vse čudovito, usmerite v reševanje težave.
Zapomnite si: ne bo vam pomagalo, če ves svet misli, da ste srečni, če tako ne čutite sami. Prav tako se toksična zveza ne bo spremenila v zdravo, če jo občudujejo vsi vaši prijatelji in znanci. Najbolj pomembno je, da ste zadovoljni vi, zato mnenj ostalih nikakor ne postavljajte na prvo mesto.

To, kako se vidite sami, je pomembnejše od tujih mnenj Foto: Polina Tankilevitch / Pexels

4. Ujeli se boste v past primerjanja z drugimi

Če je vaš cilj, da svoje življenje predstavite karseda popolno, se lahko zelo hitro zgodi, da se boste začeli primerjati z ostalimi. Vedno se bo namreč našel nekdo, ki bo imel na videz boljše počitnice, zvezo, hišo in življenje nasploh…, in namesto, da bi cenili to, kar imate, se boste takrat začeli počutiti, kot da vam nekaj manjka.
Stop. Najbolj pomembna sta sreča in notranji mir, ki jih v konstantnem tekmovanju z ostalimi ne boste našli. Namesto, da na uspehe ostalih gledate z mislijo, kakšno srečo imajo nekateri v primerjavi z vami, bodite zanje preprosto veseli. Ne samo, da so naše poti različne in uspehe doživljamo v različnih fazah življenja, pač pa se razlikuje tudi naša definicija sreče. Če nečesa, kar ima nekdo drug, nimate, to ne pomeni, da ne morete biti s seboj zadovoljni.

5. Fasado popolnosti je težko obdržati

Ker popolnost ni uresničljiva, je tudi njeno fasado težko obdržati. Če vse moči dajete v to, da vaše življenje izgleda perfektno, se vam bo vsaka neželena situacija zdela kot popoln poraz, ki ga morate takoj prikriti pred svetom. In nič ni bolj utrujajoče kot takšen življenjski slog.
Pomembno je, da sprejmete, da se vam včasih zgodijo tudi padci. Ob njih se osredotočite na vse, kar vas lahko naučijo, namesto, da vas skrbi, kaj si bodo o vas sedaj mislili ostali. Prav tako ne smete pozabiti, da vas bodo pravi prijatelji sprejeli točno take kot ste, tudi če trenutno niste v najbolj zavidanja vredni situaciji. Prav v najslabših trenutkih vam bo tako tudi jasno, kdo si mesto v vašem življenju zasluži.

Pravi prijatelji vas bodo sprejeli točno take, kot ste Foto: Cleyder Duque / Pexels

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!