5 sanjskih slovenskih glampingov, kjer lahko unovčite turistične vavčerje

Foto: booking.com

Slovenija se lahko pohvali s številnimi nadvse edinstvenimi glamping nastanitvami, ki zaradi idilične lege v naravi in obljubljenega miru, po mnenju številnih, prekašajo druge vrste nastanitev. Izbrali smo nekaj takšnih, kjer vas bodo tudi ob unovčenju turističnih vavčerjev sprejeli odprtih rok.

Kolpa Resort, Gradac

V Beli krajini domuje čudovit resort, ki nudi počitnikovanje v neokrnjeni naravi in namakanje v naravnem bazenu. Ponujajo razkošne luksuzne šotore in privlačne hišice, ki so brezhibno opremljene za udobno bivanje. Če so vam ostali še lanski boni jih lahko koristite za nočitev ali nočitev z zajtrkom, nove vavčerje pa lahko izkoristite tako za nočitev kot tudi gostinske storitve.

Chocolate Village by the river, Limbuš

V naravnem parku Natura 200, neposredno ob reku in le lučaj od mednarodne Dravske kolesarske poti, stoji luksuzni glamping resort, ki ni pisan na kožo le ljubiteljem čokolade. Pa vendar, res obstaja kdo, ki v resnici ne mara čokolade?! Kakorkoli. Raj za čokoholike ponuja tri vrste nastanitev, od prostornih hišk, do panoramskih hišk na drevesu in hišk z masažno kadjo. Ob uvnočenju vavčerjev vas bo pričakala tudi košarica dobrodošlice s čokoladnimi dobrotami.

Glamping Zeleni turizem, Makole

Malo glamping naselje obsega štiri hiške in je del turistične kmetije Vovk, ki se nahaja v osrčju Haloz. Hišice so postavljene na obrobju hriba, s čudovitim pogledom na okoliško naravo. Narejene so iz naravnih materialov, tako lahko ves čas počitnic vonjate čudovit vonj po lesu, za dober zrak pa imajo vgrajene tudi prezračevalne sisteme. V hiški lahko bivajo trije odrasli, prostora je dovolj tudi za dodatno posteljo za otroke.

Glamping hišica Julija, Ivanjkovci

Luksuzno glamping hišico najdete v osrčju Jeruzalemskih goric, s pogledi na vinograde. Je kot nalašč za vse ljubitelje aktivnega oddiha in narave, ki se radi sproščajo ob poslušanju žuborenja potočkov in ob pogledu na zeleno pokrajino. Nad njo se navdušujejo tudi  ljubitelji dobre hrane, saj ob okusni prleški kulinariki nikdar ne boste ostali lačni. V hišici sta prostorna spalnica s panoramskim oknom in dobro opremljena kuhinjska niša.

Glamping Ribno, Bled

Na idilični lokaciji, nedaleč stran od priljubljenega blejskega jezera, se nahaja osem udobnih glamping hišk. Najdete jih v zavetju smrekovega gozda, ob nabrežju reke Save, ki skrbi za hlad tudi v poletnih dneh. So plod dela slovenskih obrtnikov in slovenskega lesa, zaradi svoje lege pa gostom zagotavljajo popolno zasebnost, nedaleč stran od turističnega bisera. Opremljene so tudi z zasebno zunanjo kadjo in savno, razvajate pa se lahko s slovensko košarico, polno slovenskih dobrot.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!