fbpx
Foto: Freepik

5 slastnih receptov, ki so postali viralni na TikToku

TikTok je družbeno omrežje, ki je v zadnjih mesecih osvojilo svet in ima trenutno več kot milijardo uporabnikov. Čeprav večina ljudi TikTok povezuje s plesi in različnimi izzivi, so zaradi tega družbenega omrežja postali zelo priljubljeni tudi številni recepti.

Večina uporabnikov vsebino na TikToku konzumira hitro in se zanaša na algoritem aplikacije, da jim zagotovlja idealno vsebino zanje. Prav zaradi tega lahko tudi najpreprostejši posnetki na TikTok-u zberejo več deset milijonov ogledov brez nepotrebnega truda in postanejo viralni.

Med temi posnetki so pogosto recepti, ki razveselijo vse uporabnike in jih spodbudijo k snemanju lastnih poskusov, zaradi česar so recepti samo še bolj priljubljeni. Spodaj si oglejte najboljše viralne recepte na TikToku!

Testenine s feta sirom in češnjevimi paradižniki

Ta recept je zadnji v nizu viralnih in ljudje že mesece ustvarjajo različice te preproste jedi. Recept vključuje feta sir in češnjeve paradižnike, ki jih pečemo v pečici z oljčnim oljem in česnom, nato pa jih zmešamo s testeninami. Tako preprosto in tako okusno!

@feelgoodfoodie

Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes

♬ original sound – Feel Good Foodie

Latte s stepeno kavo

Ta recept je svoj vrhunec dosegel v začetku lanskega leta in na tisoče uporabnikov se je odločilo, da se preizkusijo v ustvarjanju te preproste, a okusne kave z mlekom.

@imhannahcho

yes i hand whisked this whipped coffee for like 20 mins bc my mommy wanted to try it 👻 she loved it!! (달고나 커피) #korean #fyp #aesthetic

♬ Put your head on my shoulder cover by karlo – K a r l o

Mini palačinke z mlekom

Če imate čas, potem specite te mini palačinke s premerom nekaj centimetrov, in si pripravite okusen zajtrk na malo drugačen način!

@urmomaaashleyk

THE SOUND OF THE MINI PANCAKES COMING OFF THE PAN 💍🥞 #pancake #cereal

♬ original sound – laura

Penne v omaki z vodko

Resda tega recepta niso odkrili ljudje na TikToku, ampak na Instagramu, ko je slavna manekenka Gigi Hadid omenjeno jed objavila v svoji zgodbi. Uporabniki TikTok pa so bili vsekakor odgovorni za trenutno priljubljenost recepta. Verjetno se vam testenine z vodko ne zdijo okusne, a vodke se v receptu sploh ne čuti.

@scheckeats

enjoy!! #spicyrigatoni #vodkasauce #pennevodka #pastavodka #carbone #pasta #italian

♬ Playdate – OnePunchMatt

Crème brûlée iz 3 sestavin

Creme brulee smo pogosto videli pri izbiri sladic v izvrstnih restavracijah, zato smo mislili, da sploh ni teorije, da bi kaj takega pripravili doma. Toda ta video nas je prepričal v nasprotno – za Creme brulee potrebujemo le 3 sestavine, ki jih imamo večina že doma!

@happytummy_702

Simple 3-ingredient Creme Brûlée – no blowtorch required #icecream #QuickRecipes #YouHaveTo

♬ Ice Cream – BLACKPINK & Selena Gomez

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!