fbpx

5 slovenskih oblikovalk interjerja, ki jim velja slediti na Instagramu

Foto: Instagram @duxa.interier
Zadnjič posodobljeno: :

Interjer je v zadnjem času deležen velike pozornosti, tudi zavoljo zadnjih dveh let, ki smo jih v veliki meri preživeli za štirimi stenami doma. Premišljeno oblikovan in zasnovan interjer namreč vpliva na atmosfero v domovanju, tudi na odnose in naše počutje. Zato je prav, da ga oblikujete po svojih željah, ob sledenju sledečim Instagram profilom, pa bo vse skupaj še nekoliko lažje.

Če tudi vi velik del časa preživite med občudovanjem domovanj na Pinterestu ali Instagramu, potem bodo spodnji IG profili slovenskih interjer oblikovalcev kot nalašč za vas. Preverite jih!

Duxa interior design

Notranja oblikovalka Petra Gartner Duxa skupaj z Nino Puconja uspešno združuje minimalistične in izčiščene dizajne s toplino ter domačnostjo. V odlikovanju Duxa interior design gre zaslediti nevtralne in brezčasne odtenke ter odličen smisel za združevanje barv ter materialov.

Prostornina

Ustanoviteljica biroja Prostornina je Nina Galič, ki se je že v otroštvu navduševala nad oblikovanjem prostora. Že kot deklica je načrtovala lastno otroško sobico, skozi leta pa svoje znanje pridoma nadgrajevala in ustvarila uspešen slovenski biro. Njene interjerje navdihujejo mehkoba in nežni odtenki barv, odlikujeta pa jih svežina in svetovljanstvo.

JVB Design works

Jade van Baaren  je kreativna direktorica studia, sicer po rodu Nizozemka je za svojo bazo izbrala Slovenijo in tu zasnovala vrsto zanimivih ter privlačnih interjerjev. Prepričana je, da je pravim oblikovanjem vsako okolje mogoče preobraziti v prostor dobrega počutja in učinkovitosti, pri oblikovanju pa pomemben poudarek daje osvetlitvi. »Kjer ni luči, tam ni lepote,« se glasi njeno geslo.

GAO Arhitekti

Mednarodno nagrajeni arhitekturni biro GAO že vse od 1999 deluje v Ljubljani, vodi pa ga uspešna arhitektka Petra Zakrajšek. »Oblikovanje interierja je ljubezen – ljubezen do lepih stvari, lepo osvetljenih prostorov, dišečih domov in v čudovito glasbo odetih dvoran,« je filozofija studia, pri tem pa se osredotočajo tudi na uporabnike samega prostora in njihovo dobro počutje.

BJ Concept

Barbara Javornik, ki je srce in duša BJ Concepta, je sicer po poklicu pravnica, a je svojo strast našla v prenovi dotrajanih istrskih kamnitih hišic. Na njenem profilu najdete sveže ideje interjerja, pa tudi kopico projektov istrskih vil, ki jim je doslej vdahnila novo življenje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!