fbpx

Recept: bezgov sladoled

Osvežilna sladica, za pripravo katere ne potrebujete aparata

Foto: envato

Sezona nabiranja bezga je v polnem teku in mnogi se te dni vržejo v pripravo sirupa. Če imate lanski sirup na zalogi, ga uporabite za sladico. Gre za odličen sladoled, ki ga lahko pripravite tudi brez aparata za sladoled.

Bezgov sladoled

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 rumenjaka
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 200 ml mleka
  • 150 ml sladke smetane
  • 100 ml bezgovega sirupa
  • 2 žlici limoninega soka

Navodila

  1. Rumenjake in sladkor zmešate.
  2. Mleko vlijete v posodo in ga na majhnem ognju zavrete.
  3. V rumenjake narahlo vlivate mleko in nenehno mešate. Nato zmes vrnete na ogenj in kuhate 10 minut.
  4. Po kuhanju zmes postavite v novo posodo in pustite, da se ohladi. Ko se krema ohladi, dodajte stepeno sladko smetano, bezgov sirup pomešan z limoninim sokom. Z lopatico mešate toliko časa, da se smetana in sirup lepo povežeta. Zmes nato vlijete v ohlajeno rumenjakovo in mlečno kremo.
  5. Če imate aparat za sladoled, vanj v tem času vlijte pripravljeno zmes in sledite navodilom za pripravo sladoleda.
  6. Če aparata za sladoled nimate, zmes prenesite v posodo, primerno za zamrzovanje in jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik. Nato jo vzamete iz zamrzovalnika, zmes ponovno zmiksajte in vrnite v zmrzovalnik. Ta postopek ponavljajte 2 do 3 krat v enakem časovnem intervalu. Na koncu pustite zmes čez noč v zamrzovalniku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!