fbpx

5 stvari, ki jih moški skriva pred tabo: o tem se pogovarja le s prijatelji

Foto: envato

Se kdaj sprašujete, kaj vaš partner resnično misli? Zakaj vam ne pove vsega? Kaj ga zares moti ali navdušuje? Moški pogosto raje delijo svoje najbolj iskrene misli in občutke s prijatelji, ne pa s partnerkami.

Moški so pogosto zapleteni in skrivnostni, še posebej ko gre za njihove misli in občutke. Obstajajo nekatere stvari, ki jih moški enostavno ne želijo deliti s svojimi partnerkami, pa naj bo to zaradi strahu pred nerazumevanjem, kritiko ali zgolj zaradi želje po ohranjanju miru v razmerju. Namesto tega se raje obrnejo na svoje najbližje prijatelje, s katerimi lahko odkrito govorijo o vseh teh stvareh.

Pomembno je razumeti, da moški pogosto previdno izbirajo besede, ko se pogovarjajo z ženskami. Čeprav to ni vedno najboljša strategija za dolgoročno zdravje razmerja, jim pomaga preprečiti takojšnje konflikte.

Ženske imajo pogosto napačno predstavo o tem, kaj moški zares mislijo in čutijo, ker moški delijo le tisto, kar menijo, da bo partnerka želela slišati.

Moški vam večkrat ne zaupajo svojih misli. Foto: Eren Li /Pexels

Skozi naslednjih pet točk bomo raziskali teme, ki jih moški raje delijo s svojimi prijatelji kot pa s svojimi partnerkami.

1. Kaj jih moti pri spolnosti

Raznolikost v spolnem življenju je za moške zelo pomembna. Uživajo v tem, ko je njihova partnerka aktivna in zainteresirana. Ko pride do pogovora o teh željah, moški pogosto naletijo na ovire, saj se bojijo, da bodo njihova partnerka to razumela kot kritiko ali nezadovoljstvo. Zato te pogovore raje ohranijo za prijatelje, ki jih bolje razumejo in ne obsojajo.

2. Zakaj ni romantike

Romantični trenutki so za moške prav tako pomembni kot za ženske, vendar lahko prepiri o vsakodnevnih malenkostih hitro uničijo razpoloženje. Ko partnerka začne prepir zaradi dvignjene straniščne školjke ali smeti, moški izgubi željo po intimnosti.

Preprosta želja po objemu ali nežnosti je pogosto skrita za temi malenkostmi, in če bi to odkrito izrazili, bi bilo v razmerju manj napetosti. Moški ne znajo brati misli, zato je pomembno, da partnerke jasno izrazijo svoje potrebe.

3. Navdušenje nad stvarmi, ki jih partnerka sovraži

Čeprav moški morda trdijo, da ne marajo risank, akcijskih filmov, motorjev ali športa, pogosto ne govorijo resnice. Te dejavnosti jim omogočajo sprostitev in beg od vsakodnevnih skrbi.

Raje izberejo prijatelje. Foto: Pressmaster / Pexels

Ko partnerka predlaga, da bi namesto tega počeli kaj bolj produktivnega, mora to storiti na prijazen in razumevajoč način. Sicer pa moški raje o svojih interesih in hobijih odkrito govorijo s prijatelji, ki delijo njihove strasti.

4. Različne preference glede zabave

Moški so pogosto pripravljeni žrtvovati svoje želje za mir v hiši. Čeprav bi raje počeli nekaj, kar jih resnično zanima, kot na primer gledanje svojih najljubših filmov ali ukvarjanje s hobiji, bodo privolili v gledanje romantičnih komedij ali drugih vsebin, ki jih partnerka ljubi.

Če partnerka opazi, da njen moški dela nekaj samo zaradi nje, naj to sprejme kot znak njegove ljubezni in spoštovanja. Morda bi bilo bolje, da mu kdaj pa kdaj omogoči, da se sprosti na svoj način.

Komunicirajta – na vse mogoče načine. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

5. Strah pred pogovori o težavah

Ko partnerka reče, da se želi pogovoriti, moški pogosto to interpretirajo kot napoved težkega pogovora. Bojijo se, da bo tema nekaj, kar bo od njih zahtevalo obrambo ali pojasnilo.

Namesto dolgega uvoda je bolje začeti pogovor naravno in brez velikih napovedi. Tako se bodo počutili manj ogrožene in bodo bolj pripravljeni na odprto komunikacijo.

Vse te točke razkrivajo, da moški pogosto skrivajo svoje resnične misli in občutke, da bi se izognili konfliktom ali neprijetnim situacijam. Ključ do boljše komunikacije v razmerju je v odprtosti in razumevanju.

Partnerke morajo biti pripravljene prisluhniti in sprejeti svoje moške takšne, kot so, brez obsodb in pritiskov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.