fbpx

5 stvari, ki jih nadpovprečno inteligentni ljudje počnejo drugače

Foto: imdb

Tisti, ki veljajo za najbolj pametne, se od drugih razlikujejo po nekaj ključnih lastnostih. Prepoznate jih lahko po navadah, zaradi katerih so uspešni. Nekateri posamezniki navdušujejo s svojo inteligenco. A ni vse le v inteligenčnem kvocient. Posebne jih delajo tudi njihove navade.

1. Dvomijo tudi v najbolj zakoreninjena mnenja in prepričanja

Inteligentni ljudje ne verjamejo vsega, kar slišijo, naj gre za tradicijo, prepričanja, etične norme ali celoten sistem v katerem živimo. Ničesar ne jemljejo za samoumevno in ne sledijo množici, temveč o vsem kritično premislijo in temeljito raziščejo, preden si ustvarijo lastno mnenje. Zagotovo ne verjamejo vsega, kar slišijo v novicah ali od katere koli avtoritete. Nadpovprečno inteligentni ljudje lahko spregledajo laž in ne dovolijo, da bi se drugi igrali z njimi ali jih postavljali v stisko. Dogma oziroma načela, ki so predstavljena kot neizpodbitna resnica, jim ne pomenijo nič, saj imajo mnenje, ki ga želijo imeti, in sledijo svoji življenjski poti.

2. Inteligentni ljudje nikogar ne kujejo v zvezde

Takšni ljudje imajo le redko idole in le redko iščejo nekoga, ki bi jih vodil skozi življenje. Vedo, da lahko znanje, ki ga iščejo in potrebujejo, najdejo v sebi. Zavedajo se, da se lahko od vsakega človeka v življenju kaj naučimo, razumejo pa tudi, da vsega ne vedo sami. Sebe dojemajo kot svojega osebnega guruja, ki ima dovolj modrosti in moči, da se znajde v vsaki situaciji.

via GIPHY

3. Nenehno iščejo znanje

Ljudje z visokim inteligenčnim kvocientom nikoli niso zadovoljni s tem, kar vedo – vedno hrepenijo po novih znanjih in izkušnjah. Uživajo v razširitvi svojega uma in se vključijo v inteligenten pogovor, kadarkoli imajo priložnost. Inteligentni ljudje so navdušeni nad znanjem in so z njim zasvojeni, saj niso zadovoljni z naučenim, saj jim tako um stagnira. Razumejo, da je znanje moč in se želijo oborožiti s čim več takšnega mentalnega streliva.

via GIPHY

4. Svoje misli spremenijo v dejanja

Nadpovprečno inteligentni ljudje vedo, da misli in ideje ne pomenijo nič brez dejanj. Če v življenju želijo kaj ustvariti, razumejo, da morajo to, kar poznajo, uporabiti v konkretnih dejanjih. Zato inteligentni ljudje vedno iščejo načine, kako uporabiti svoje znanje. Ne bodo dovolili, da bi jih karkoli oviralo pri njihovem prizadevanju, da bi s svojim znanjem spremenili svet na bolje. Izdelava novih načrtov za doseganje ciljev jim daje veliko zadovoljstvo.

5. Zavedajo se vrednosti časa, preživetega s seboj v tišini

Bolj kot karkoli drugega ljudje z visokim IQ poznajo vrednost časa, preživetega s sabo v tišini. Svet je tako hiter, da se zdi, da “biti” sploh ne daje nobenega poudarka. Vsi moramo delovati, delati, proizvajati, se gibati, zaslužiti. Premalo časa namenjamo razmišljanju, čustvovanju, ljubezni. Zato nadpovprečno inteligentni ljudje veliko časa preživijo sami s seboj in svojimi mislimi, saj vedo, kako pomembno je pogledati globoko vase, da bi našli odgovore. Četudi v tistem trenutku ne iščejo odgovorov, se še vedno zavedajo pomena časa, ki ga preživijo sami, stran od hrupa, ki jih obdaja, saj to pomaga tudi pri razbremenjevanju stresa ter regeneraciji uma, telesa in duha. Nadpovprečno inteligentni ljudje imajo odlično povezanost s seboj in vedo, da je ta povezanost temelj za vse ostalo v življenju.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!