fbpx

5 stvari, ki jih vsak dan počnejo ljudje, ki imajo vedno čisto in urejeno stanovanje

Foto: imdb

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste prišli h komu na nenapovedan obisk in videli, da ima urejeno in čisto stanovanje. Zagotovo ste sevprašali, kako jim uspe kaj takšnega. V nadaljevanju vam razkrijemo 5 preprostih navad, pri katerih stanovanje ostane vedno urejeno in za to ne potrebujete ure in ure čiščenja. Potrebno je le nekaj vsakodnevnih opravil, ki vam morajo priti v navado, da domovanje ostane urejeno.

Pospravite pomivalni stroj in posodo

Prepričajte se, da je pomivalni stroj vedno prazen in da je posoda na svojem mestu. Tako boste preprečili nabiranje umazane posode v kuhinji in umivalniku. Poleg tega boste vedno imeli čisto posodo.

Zjutraj pospravite posteljo

Preden zapustite hišo in začnete dan, zapustite spalnico šele, ko ste jo pospravili. Zjutraj potrebujete dve minuti, da jo pospravite.

Uporabljajte košare

Hitro in pogosto se po stanovanju znajdejo razne malenkosti, ki povzročajo nered. Včasih je to pošta in katalogi, raztreseni po dnevni sobi, ključi na komodah in podobno. Ker takšne malenkosti naredijo nered si priskrbite košare ali škatle, v katere boste vse to shranjevali.

via GIPHY

Oblačila takoj shranite v omaro

Po napornem delovnem dnevu se slečete in oblačila pustite na stolu v spalnici. Naslednji dan se vam zgodba ponovi in tako se v vaši spalnici kaj kmalu pojavi kup oblačil. Zato se navadite, da umazano perilo takoj pospravite v košaro za perilo, ostale stvari pa pospravite v omaro. To velja tudi za čevlje in jakne ter druga oblačila in obutev. Stvari vedno pospravljajte na svoje mesto.

via GIPHY

Kuhinja naj bo vedno čista

Po vsaki večerji si vedno vzemite čas in pospravite kuhinjo. Tako vas zjutraj ne bo pričakala umazana kuhinja, ki je polna neprijetnih vonjav. Zjutraj pa boste lahko v miru popili svojo kavo in ne hiteli k čiščenju, pri katerem vam lahko zmanjka časa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!