5 stvari, za katere morate prenehati kriviti moške (ker so ženske ravno tako krive)

"Moški in ženska sta dve obali ene reke." - Claude de Rue

Namesto, da krivdo nenehno usmerjate na moške in njihova dejanja, kaj če bi naredile korak nazaj in ponovno ocenile svoje vedenje? Tudi ženske niso popolne – in včasih so prav tako krive (če ne celo bolj), kakor moški.

Tukaj je 5 stvari, zaradi katerih morate ženske prenehati obtoževati moške, saj so tudi same krive.

1. Ne veste, kaj hočete od razmerja

Nihče ne mara igre ugibanja, toda bodite poštene, ali ve veste, kaj si želite? Morda boste trdile, da želite biti v zavezujočem razmerju, a se boste že nekaj ur kasneje družile s samskimi prijatelji in vam bo spet všeč dejstvo, da niste vezane na eno osebo.

Resnica je, da z vsemi odločitvami določate, kaj želite. Seveda vas bo prizadelo in bolelo, če bo moški, ki vam je všeč, izjavil, da si ne želi dolgotrajnega razmerja. Sprejmite dejstvo, da je iskren in da vas ne zavaja, da bi ve imele občutek, da je v vajinem odnosu kaj več, kakor je v resnici.

2. Raziskovanje drugih možnosti

Brskale ste po straneh za zmenke in ga našli na Tinderju. Kaj ste sploh iskali tam? Ni smiselno pričakovati, da se bo moški vrtel samo okoli vas, če tudi same iščete druge možnosti. Se bojite, da bi se zavezale z napačno osebo? Ali se samo sprašujete:“Kaj, če pride še kdo boljši?” Imate rezervni načrt, saj so vas vaše pretekle izkušnje naučile, da morate biti previdne, dokler si ne dovolite zaupati samo eni osebi. Ne smete pa se jeziti na moške, ker počnejo enako.

3. Zapiranje čustev

Ne razumete, zakaj je vaš moški nenadoma postal zaprt vase oziroma čustveno oddaljen, vendar, če poskušate stvari povleči iz njega, se to ne bo spremenilo. Moški po drugi strani dojemajo ženske na isti način, če so nekoliko bolj čustvene. Ker drug drugega ne razumemo, delujemo pasivno-agresivno in stvari postopoma poslabšujemo. Ignoranca ali razdraženost, enega ali drugega, ne bosta rešili stvari.
Ne glede na to, ali ste zaradi nečesa vznemirjene vi ali vaš moški, je najbolje, da k temu pristopita racionalno in gresta od tam naprej.

4. Niste v stalni komunikaciji

Nič ni narobe, če si pošiljata sporočila skozi ves dan – toda, ko se na vaše sporočilo ne odzove s svetlobno hitrostjo, je vse narobe. Ste razdražene, ker se vam zdi, da je pozabil na vas, ko je zunaj s prijatelji? Postavite se v isto situacijo. Ste na ženskem večeru, vaš moški vam ves čas pošilja sporočila, ali ste nenehno na telefonu? Namenite sporočilom v teh situacijah manj pozornosti.

5. Ni ves čas očarljiv princ

Ste ve ves čas očarljiva princesa? Sprejmite preprostost v odnosu in ne pričakujte ves čas preveč. Ko boste porabili manj časa za osredotočanje na “pravljico”, boste razmerje cenili takšno, kakršno je.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če bi ljudje želeli biti v tvojem življenju, bi bili!