fbpx

5 trikov, kako lahko vedno dobro izgledate na fotografijah

Foto: Mateus Campos Felipe / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Se radi fotografirate, a nikoli niste zadovoljni s tem, kakšni ste na fotografiji? V oceanu popolnih (in odlično obdelanih) fotografij na spletu se vam morda zdi, da ste edini, ki 'zmrzne', ko nekdo reče 'sir' in kot da samo vi zaprete oči, ko se sproži bliskavica.

Marsikdaj tudi ne veste, kaj bi naredili z rokami, drži?

Pred vami je nekaj trikov, ki vam lahko zagotovo koristijo naslednjič, ko boste pred objektivom.

Osvetlitev, razsvetljava

Lahko imate najboljši make up, obleko in pričesko, če je svetloba slaba, lahko pozabite na dobro fotografijo. Izogibajte se tudi prostorom z osvetlitvijo od zgoraj, ki bo ustvarila globoke sence (vključno z opoldanskim soncem). Vaše fotografije bodo videti dobro, če bodo posnete na naravni svetlobi, morda sončnem vzhodu ali zahodu.

Naravna drža

Sprostite se in skomignite z rameni ter podaljšajte postavo, kot da vas nekdo od zgoraj vleče z nevidno nitjo.

Bodite naravni. Foto: Mateus Campos Felipe / Unsplash

Premikanje

Se spomnite tistih poz za razredno fotografiranje v osnovni šoli, ko smo stali kot kipi togi pred budnim očesom učiteljev in fotografov?
Gibanje je na fotografijah videti veliko bolje. V stoječem položaju ne stojte strogo naravnost, temveč postavite eno nogo naprej, da podaljšate postavo, podobno pravilo velja tudi za sedenje.

In kaj z rokami? Najbolje jih je uporabiti: naslonite se na dlan, držite skodelico kave, šopek rož, torbico ali se igrajte z lasmi.

Obraz

Se preveč osredotočate na to, da se ne bi premaknili, da na koncu izgledate, kot da ste na fotografiji prejeli najbolj brezvezno novico v svojem življenju? Z rahlim nasmehom ali napol odprtimi ustnicami boste videti veliko lepše in naravno.

Imejte svojo varno pozo. Foto: Tamara Bellis / Unsplash

Čeprav se zdi, da vsem modelom in vplivnežem vedno uspe v sekundi narediti popoln posnetek, ne pozabite, da stoji za enim selfijem nešteto posnetkov.

In ne pozabite raziskati svojih najboljših kotov pred ogledalom. Vadite do popolnosti! In če vse drugo odpove, lahko vedno uporabite to varno pozo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!