fbpx

Naj vas ne bo strah: 5 razlogov, zakaj mu morate včasih vi pisati prvi

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo želeli z nekom navezati stik, a nas je prestrašila misel, da bi mu pisali prvi. Res je, začeti pogovor in nekomu pokazati, da nas zanima, ni lahko, pa vendar vam zagotavljamo, da ne bo žal in da nikakor ne boste izpadli obupani. Za vas smo priravili 5 razlogov, zakaj morate včasih vi prevzeti vlogo tistega, ki sporočilo napiše prvi.

1. Izognili se boste nervoznemu čakanju

Ste spoznali nekoga, ki je v vas prebudil čustva in zanimanje, sedaj pa ure preživljate ob nervoznem čakanju na njegovo sporočilo? Čeprav zna biti to na začetku vznemirljivo, po navadi ne mine dolgo časa, preden čakanje ni več prijetno.
V takem primeru je najbolje, da se opogumite in izbrancu napišete sporočilo: lahko se preprosto pozanimate, kako se ima, lahko ga povprašate po njegovih interesih… Možnosti je nešteto in če vas skrbi, da bi izpadli obupani oz. preveč nestrpni, vam zagotavljamo, da se to ne bo zgodilo. Če oseba čuti enako, se bo sporočila brez dvoma razveselila.

Pogum vas lahko reši nervoznega čakanja Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

2. Morda je preprosto sramežljiv

Če sporočila iz njegove strani ni in ni, ste morda obupali in sprejeli dejstvo, da pač ni zainteresiran. Vendar pa to ni nujno res: ne smete pozabiti, da so tudi moški lahko sramežljivi in da tudi njim ni lahko narediti prvega koraka.
Morda vaš izbranec sploh ni opazil vašega interesa in je prepričan, da vas tako ali tako ne bi zanimal. Zato nikakor ne čakajte in mu dajte vedeti, da ste v njegovi družbi uživali.

3. Samozavest je privlačna

Prvi korak je dobra odločitev tudi zato, ker se večina moških strinja, da je samozavest izjemno privlačna. Če ne verjamete, kar povprašajte svoje moške prijatelje: zagotovili vam bodo, da bi se prvega koraka s strani dekleta razveselili.
Prav je, da zberete pogum in usodo vzamete v svoje roke: življenje je namreč prekratko, da bi priložnostim pustili, da gredo mimo vas.

Samozavest je izredno privlačna Foto: Rodnae Productions / Pexels

4. Ne boste gojili lažnih upanj

Včasih se zgodi, da se nam zdi, da smo se z nekom ujeli odlično, on pa žal ne misli enako. Tako spoznanje res ni prijetno, vendar pa spada med dele življenjske izkušnje in nikakor ne velja za nekaj, kar bi vas moralo povsem potreti.
Bilo bi škoda, da bi gojili upe za ljubezen, ki se ne bo izšla in prav zato je pomembno, da se o čustvih vaše simpatije čimprej prepričate. Če tega ne boste storili, se prav lahko zgodi, da boste preveč zaposleni z lažnimi upi, da bi opazili nekoga, ki je bolj kompatibilen z vami.

5. Napredovali boste na področjju samozavesti

Tako kot za ostale veščine tudi za samozavest velja, da jo boste najbolje utrdili z izkušnjami in vajo.
Tudi če vaš poskus ne bo uspešen, boste ugotovili, da narediti prvi korak ni prav nič strašnega, kar vam lahko v prihodnosti izjemno koristi. In to ne le na področju ljubezni: samozavest vam bo pomagala tudi na delovnem mestu, med prijatelji, ko se boste lotevali novih izzivov… Življenje postane veliko lažje, če strahu pred zavrnitvijo ne pustimo, da bi nas držal nazaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!