fbpx

Izbira hišnega ljubljenčka pove veliko o vašem značaju

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste že slišali za stavek, povej mi, kakšno žival imaš in povem ti, kdo si. Obrazložitev sledi.

Splošno mnenje je, da so lastniki psov bolj sproščeni in odprti, lastniki mačk pa povsem drugačni, ker te živali veljajo za hladne in preračunljive.

Kaj je resnica?

Lastniki psov

Ljudje, ki imajo pse, veljajo za bolj konservativne kot ljudje, ki imajo mačke, po drugi strani pa so bolj ekstrovertirani. So bolj odprti in ne filozofirajo o majhnih stvareh in ne jokajo, če kaj ne gre po planu. Lastniki psov bodo bolj verjetno sprejeli nove tehnologije kot drugi lastniki hišnih ljubljenčkov. So samozavestni, vztrajni, proaktivni, energični in odprti.

Lastniki mačk

Imajo se za bolj liberalne, a tudi bolj nevrotične od lastnikov psov ter uživajo v sarkazmu in igri besed. Lažje bodo zdržali več stresa in so bolj introvertirani v primerjavi z lastniki psov. Radi preživijo čas sami in zato namesto v timu delajo na projektih sami. Potrebujejo čas, da sprejmejo nove tehnologije. Lastniki mačk imajo pogosteje boljše rezultate na intelegenčnih testih.

Ste ljubitelj mačk? Foto: Humberto Arellano / Unsplash

Lastniki rib

Ljudje, ki izberejo ribe za hišne ljubljenčke, so zadovoljne osebe, bolj umirjene in čustveno stabilne kot drugi lastniki hišnih ljubljenčkov.

Lastniki morskih prašičkov, hrčkov…

Ljudje, ki imajo doma morske prašičke in podobne glodavce, so večinoma introvertirani in pod večjim stresom, kot ga pokažejo.

Lastniki želv

Racionalni, odlični delavci, odgovorni in ciljno usmerjeni – to je le nekaj lastnosti, s katerimi lahko opišemo lastnike želv.

Je vaš ljubljenček – konj? Foto: Kirsten Lachance / Unsplash

Lastniki konj

Lastniki konj so bolj odločni in proaktivni kot drugi lastniki živali, so topli in skrbni ljudje. Če imate samca, ste bolj nagnjeni k agresiji in dominaciji v družbi, če imate samico, pa ste bolj sproščeni.

Lastniki ptic

Ljudje, ki imajo ptice, veljajo za zelo skrbne in vljudne.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!