fbpx

Recept: kremasta sladica s pudingom in jagodami

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Trenutno je še sezona jagod in verjamemo, da se temu mamljivemu sadju ne morete upreti.

Pred vami je hiter in enostaven recept za pripravo peciva. Jagode mu dajo tisto piko na i, zaradi česar je ta sladica še bolj okusna.

Pecivo s pudingom in jagodami

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 100 g riža
  • 500 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 1 vanilijev puding
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • jagode

Navodila

  1. Riž dobro operemo in kuhamo v 500 ml mleka in 100 ml vode na majhnem ognju približno pol ure, v napol pokritem loncu.
  2. V 100 ml hladnega mleka dodamo 1 vanilijev puding, vanilijev sladkor in 80 g sladkorja. Dobro premešamo in vse skupaj dodamo k rižu.
  3. Skuhamo puding z rižem ob nenehnem mešanju.
  4. Jagode pretlačimo z vilicami, nato dodamo malo sladkorja in pustimo, da spustijo sok.
  5. Na dno kozarca damo mešanico pudinga in riža ter ga prelijemo s pretlačenimi jagodami (ali obratno). Po želji okrasimo s svežimi jagodami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!