fbpx

Nora 70-ta se vračajo v notranje oblikovanje

Foto: Lauras70slife/ Instagram

Obdobje disko klubov in boho stila je postalo navdih v različnih vidikih življenja, predvsem v modi. Zdaj so sedemdeseta našla pot nazaj tudi na področje notranje opreme. Številni notranji oblikovalci črpajo navdih iz teh časov, ki so zaznamovali odličen prehod iz minimalistične dekoracije v eklektični slog, ki je videti popoln. Mešanica zemeljskih barv in pisanih detajlov je ponovno našla pot v domove po vsem svetu.

Notranjost, ki jo navdihujejo 70. leta, je mogoče doseči zelo enostavno. Že z vgradnjo nekaj detajlov, ki izstopajo s pisanim in boho slogom, boste dosegli učinek povzdigovanja celotne sobe. Včasih vam lahko najbolj pomagajo preproge v boho stilu z resicami in pisane, ki izstopajo z barvami in vzorci. Pletene košare, tabureji, mize – vse to je zelo enostavno postaviti v kateri koli prostor, naravni materiali pa bodo zagotovo dali vtis umirjene notranjosti, v kateri se lahko sprostite.

Prav vrnitev naravnih materialov, kot so leseni tramovi, masivni parket in leseno stavbno pohištvo, bi lahko najbolj označili kot vrnitev v 70. let prejšnjega stoletja, pa tudi vračanje k naravi, saj je bila to ravno ena najbolj priljubljenih filozofij tistega časa.

In medtem ko je kontrast dosežen s pisanimi detajli, ki so pogosto povezani z orientalskim slogom. Zelene zavese, rjavi stoli, lesena miza, preproga iz terakote – vse to se lahko vklopi v stil, ki je zaznamoval 70. leta. Prav njihov pomirjujoč učinek bo še bolj poudaril orientalske detajle polne barv.

Strokovnjaki za notranje oblikovanje imajo tudi razlago, zakaj se je trend, ki je zaznamoval 70. let prejšnjega stoletja, pri oblikovanju vrnil v velikem slogu Ker smo zadnji dve leti doživljali svet in omejitve, ki si jih prej nismo mogli niti predstavljati je veliko ljudi začelo preživljati veliko več časa v svojih domovih zato si želji prostor, ki je udoben in sproščujoč.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!