fbpx

5 trikov, kako pospešiti presnovo – dokazano!

Kako pospešiti metabolizem?

Vas zanima, kako pospešiti presnovo? Za vse, ki si to želijo, na to upajo in po tem hrepenijo, smo pripravili kratek vodič, kako kar najhitreje (in še pred prazniki) pospešiti presnovo in jo dati v višjo prestavo. Tukaj je 5 trikov, kako to storiti – tokrat zares!

Če vas zanima, kako kar najhitreje pospešiti presnovo, berite dalje. Med različnimi novimi tehnologijami in preizkušenimi triki smo izbrali tiste, ki počasno presnovo prestavijo v višjo prestavo. Tukaj je 5 trikov, kako to storiti; deluje takoj in dolgoročno.

PREBERITE ŠE: Veš, zakaj sanjamo?

Infrardeča savna

Infrardeča savna
Infrardeča savna

Infrardeča savna se segreje do okoli 140 stopinj Celzija in pripomore k izgorevanju 250 kilokalorij na uro. V našem telesu med infrardečim savnanjem pride do povečanega perifernega pretoka krvi, potenja in poskušanja ohranjanja osnovne temperature. Takšno savnanje pomaga tudi v boju proti celulitu in pomaga pri izločanju toksinov iz telesa.

Izpostavljanje mrazu

Izpostavljanje mrazu
Izpostavljanje mrazu

Krioterapija je metoda, ki šokira zunanjo plast kože z izjemno nizkimi temperaturami. Telo se na to odzove s pospešenim poskušanjem ohranjanja osnovne temperature, za kar porabi veliko energije. Dvominutni tretmaji poskrbijo za hitrejšo presnovo, boljšo imunsko odpornost in prekrvavitev ter pomagajo telesu porabiti dodatnih 500 do 800 kilokalorij.

Kofein

Kofein
Kofein

Kofein pomaga pri pospeševanju presnove. Bolj zdrav kot kava in mehurčkaste pijače, ki vsebujejo kofein in so povezane z določenimi zdravstvenimi težavami, je zeleni čaj, ki ga lahko pijemo ves dan in tako poskrbimo za boljšo presnovo in manjši obseg okoli pasu.

Telesna dejavnost

Vadba
Vadba

Telesna dejavnost je ključnega pomena za zdravje in hitro presnovo. Še posebej dobro na presnovo vpliva intenzivni intervalni trening VIIT. Ta oblika treninga velja za enega najboljših za hitro izgubo odvečne telesne teže in oblikovanje postave, predvsem zato, ker povečuje porabo odvečnih maščob v mirovanju. Gre za način vadbe, s katero v kratkem času – vadba traja le približno 4 minute – kombiniramo intervale vadbe z visoko intenzivnostjo in intervale zmernega počitka.

Beljakovine

Beljakovine
Beljakovine

Pusto meso, ribe in jajca so dobra izbira, če želimo pospešiti svojo presnovo. Za najboljše rezultate za zajtrk pojejte vsaj 30 gramov hrane, polne železa, vitamina D in omega-3 maščobnih kislin. To bo povečalo proizvodnjo hormona leptina v telesu, ki nastaja iz maščobnih celic in možganom sporoča, koliko energije imate na voljo in kako naj jo uporabijo. Leptin vam bo pomagal pri zdravem hujšanju in bo uspešno pospešil vašo presnovo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.