fbpx

5 trikov, kako prihraniti pri nakupu živil

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Nakupovanje živil je lahko drago, še posebej, če nimate načrta. Vendar pa obstajajo triki, ki vam pomagajo prihraniti denar, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost hrane, ki jo kupite. V prispevki vam razkrivamo pet trikov, kako prihraniti denar pri nakupu živil.

Nakupovanje živil je lahko drago, vendar obstajajo načini, kako prihraniti denar, ne da bi žrtvovali kakovost hrane, ki jo kupite. Če naredite seznam živil, kupujete na veliko, nakupujete v diskontnih trgovinah, se izogibate predpakirani in predpripravljeni hrani ter se držite sezonskih proizvodov, lahko prihranite denar za živila in še vedno uživate v okusnih, zdravih obrokih.

1. Naredite seznam živil in se ga držite

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite, ko gre za varčevanje denarja pri nakupu živil, je, da naredite seznam in se ga držite. Preden se odpravite po nakupih, si vzemite nekaj časa za načrtovanje obrokov za teden in si zapišite stvari, ki jih morate kupiti. S tem se lahko izognete impulzivnim nakupom in zagotovite, da kupite samo tisto, kar potrebujete. Razmislite tudi o uporabi kuponov ali aplikacij, ki ponujajo popuste na artikle na vašem seznamu.

2. Nakup na veliko

Drug način za prihranek pri nakupu živil je nakup na veliko. To je še posebej uporabno za izdelke, kot so riž, fižol, testenine in drugi nepokvarljivi izdelki. Ko kupujete na veliko, lahko izkoristite nižje cene in dolgoročno prihranite denar. Poleg tega, če imate veliko družino, vam nakup na veliko lahko pomaga prihraniti denar vsakodnevnih odhodkih v trgovino z živili.

Nakupovanje živil je lahko drago, še posebej, če nimate načrta.
Foto. Tara/Unsplash

3. Nakupujte v diskontih

Nakupovanje v diskontih vam lahko pomaga prihraniti denar pri nakupu živil. Te trgovine pogosto ponujajo nižje cene kot tradicionalne trgovine z živili, zlasti za izdelke, kot so pridelki, meso in mlečni izdelki. Diskontne trgovine imajo pogosto svoje blagovne znamke, ki so lahko enako dobre kot izdelki blagovnih znamk. Vendar bodite previdni pri nakupu pakiranih živil, saj morda niso tako sveža kot tista iz običajne trgovine.

Foto: Unsplash

4. Izogibajte se predpakirani in pripravljeni hrani

Predpakirana in pripravljena živila so morda priročna, vendar so pogosto dražja od kuhanja iz nič. S kuhanjem lastnih obrokov lahko prihranite denar in nadzorujete kakovost hrane, ki jo jeste. Poleg tega lahko kuhate večje količine , ki jih nato zamrznete, kot obroke za pozneje, kar lahko dolgoročno prihrani čas in denar. Pri nakupovanju kupujte celo sadje in zelenjavo namesto vnaprej narezanega ter razmislite o nakupu celega piščanca namesto predpakiranih delov.

5. Držite se sezonskih pridelkov

Z nakupom pridelkov, ki so v sezoni, lahko prihranite denar. Ko so pridelki v sezoni, so pogosto cenejši in bolj sveži kot v izven sezone. Poleg tega so sezonski proizvodi pogosto bolj okusni in hranljivi. Pri nakupovanju poiščite sezonsko sadje in zelenjavo ter glede na vse vnaprej načrtujte svoje obroke.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.