5 znakov, ki kažejo, ali je pravi moški za vas (petega vsi ignorirajo)

Zadnjič posodobljeno: :

Na videz popoln odnos ni vedno takšen, kot se zdi.

Verjetno ste že bili priča razpadu odnosa, četudi sta se zakonca neizmerno ljubila. Verjame se, da je dovolj želja, da želita ostati skupaj, pa je “srečna do konca življenja” zagotovljeno. Toda v resničnem življenju temu ni tako. Naslednjih pet znakov pojasnjuje, ali je vaš partner pravi.

Stalni prepiri

Ni normalno, da se nikoli ne prepiramo in se o vsem strinjamo. Ne samo, da so prepiri neizogibni, so tudi zaželeni in pomembni za razvoj vašega odnosa. A če so nesoglasja vsakdanja, je to lahko znak, da morate resno razmisliti, ali je partner, s katerim ste, pravi za vas.

Med ljubezensko zvezo in nečim mnogo bolj škodljivim je tanka črta: oster komentar lahko povzroči strašno žalitev, kar pa je lahko korak k fizičnemu napadu. Pomislite tako: “Kaj se bo zgodilo čez nekaj let?” Kakšno bo vaše življenje čez 5 ali 10 let, ko se lahko nestrpnost partnerja zlahka poveča? Vedno poskušajte racionalno razmišljati o prihodnosti.

Ljubosumje ni ljubezen

Pogosto je mogoče slišati, da več kot je ljubosumja v zvezi, močnejša je ljubezen. V resnici ni tako. Ljubosumje je uničujoče in ga moramo imeti pod nadzorom. Ljubosumje ne more prinesti nič dobrega in je pokazatelj pomanjkanja samozavesti ter nima nič skupnega z ljubeznijo.

Ljubosumje ni ljubezen.

Razdalja

Morda vas bomo razočarali, toda situacija, ko je vaša ljubljena oseba v drugem mestu ali drugi državi (zaradi službe ali fakultete), je običajno zelo škodljiva za zvezo. Če ni vizije prihodnosti, če ni skupnega cilja, potem bo odnos najverjetneje propadel.

Ljudje lepo rečemo: “Daleč od oči, daleč od srca”. Če se znajdete v tej situaciji, boste vedeli, kaj to pomeni. Skype ali Viber ne moreta nadomestiti klepeta v živo.

Nenehno dvomite v svoje izbire

Vsi imamo trenutke dvoma v zvezi, trenutke slabosti. Toda v zdravih odnosih čas vedno pomaga premagati te dvome in strahove. Dlje kot sta skupaj, manj prostora je za tesnobo. Ko počasi odkrivate vrline in lastnosti, ki jih ima vaš partner, se tudi vaš odnos osredotoča na užitek in ne na paniko.

Če čutite nenehne dvome, je to lahko znak, da v vaši zvezi nekaj manjka oziroma da vam nekaj manjka. Mogoče vam preteklost ne pusti naprej. Ali pa vas straši nekaj v vaši zvezi. Vsekakor teh občutkov ne smete prezreti.

Nenehno dvomite v svoje izbire.

Cilji, ki se ne ujemajo

Verjetno ste že večkrat slišali besedno zvezo “nasprotja se privlačijo”. Toda življenje pogosto dokazuje nasprotno. Vaša zveza je bila morda popolna, ko sta oba študirala na isti fakulteti, toda ko sta začela različni karieri, sta preživela vse manj časa skupaj. In sčasoma ste se popolnoma ohladila v odnosu drug od drugega.

Seveda ni mogoče najti nekoga, s katerim se vaše prioritete popolnoma ujemajo, če pa se vaši cilji in načrti sploh ne ujemajo, potem je težko verjetno, da bosta ostala skupaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Le 5 moških na 100 se lahko pohvali z “orodjem”, daljšimi od 16 centimetrov