fbpx

Pobegnite s Tobiasom v praznično Nemčijo in osvojite privlačne nagrade

Kdo je Tobias? Tobias, je lokalni vodič, ki vas vabi, da se z njim z roko v roki sprehodite po virtualnem frankfurtskem prazničnem božičnem sejmu. Odkrijte skrivnosti nemške praznične tradicije - od lesenih figuric do pečenih dobrot, rešite zabavne naloge in se do vključno 31. 12. 2020 potegujte za čudovite nagrade. V igri vas čaka 6 nalog. Rešujete jih v poljubnem vrstnem redu, zadnja naloga pa se odklene šele, ko uspešno zaključite prvih pet.

V kolikor pa je naloga vendarle pretrd oreh, vam bo na pomoč z veseljem priskočil Tobias. Začnite z raziskovanjem. Viel Glück!

Osvojite nagrade partnerjev virtualnega pobega v praznično Nemčijo.

Osvojite nagrade partnerjev virtualnega pobega v praznično Nemčijo

Frankfurtski božični sejem

Justizia © #visitfrankfurt, Foto: Holger Ullmann

Frankfurtski božični sejem je eden od najstarejših in največjih božičnih sejmov v Nemčiji. Približno 200 božično okrašenih stojnic se razprostira od slikovitega trga Römerberg s pogledom na cerkev sv. Pavla vse do brega Majne na eni ter trgov Friedrich-Stoltze-Platz in Hauptwache na drugi strani. Stojnice so polne klasičnih izdelkov, kot so božični okraski in sveče, prodajajo pa tudi druge ročno izdelane umetnine. Zrak prevevajo mamljive arome vročega jabolčnika in sladkega peciva. Tako je bilo vsa leta poprej. Letos se sejem lahko odvija le virtualno – četudi ni isto kot v živo, je prelepo! Vabljeni na virtualni obisk.

Frankfurtski božični sejem © #visitfrankfurt, Foto: Holger Ullmann
TOURISMUS+CONGRESS GmbH FRANKFURT AM MAIN podarja:

  • 2 nočitvi za dve osebi v dvoposteljni sobi vklj. z zajtrkom in vodeni ogled mesta v nemškem ali angleškem jeziku. Pokrovitelj: TOURISMUS+CONGRESS GmbH FRANKFURT AM MAIN
  • Bethmännchen – tradicionalno frankfurtsko marcipanovo pecivo okrašeno s tremi mandeljčki.

Bamberg – mesto jaslic

Bamberg, mesto UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine © Bamberg Tourismus & Kongress Service

Mesto Bamberg je del Unescove svetovne kulturne dediščine in obiskovalce brez izjeme očara s svojim skoraj popolnoma ohranjenim srednjeveško-baročnim mestnim jedrom. Biser svetovne kulturne dediščine slovi po romantičnem vzdušju, izjemno živahnem mestnem jedru, kavarnah, številnih specializiranih trgovinah in nenazadnje nepreštevnih pivnicah in mikropivovarnah. Jaslice ob praznični razsvetljavi baročne fasade starega mestnega jedra zasijejo v še lepši luči in mestu dajo edinstven nostalgičen pridih. V adventnem času Bamberg postane mesto jaslic. Poleg tradicionalnega božičnega sejma na Maxplatzu, katerega začetki segajo v 18. stoletje, ima Bamberg z okolico tudi veliko manjših tematskih božičnih sejmov. Na kulinaričnem potovanju skozi staro mestno jedro boste z darilnim kulinaričnim bonom lahko okušali lokalne dobrote, od prekajenega piva iz pivovarne Schlenkerla, sendviča z mesno štruco Leberkäsbrödla neposredno iz mesnice in slovitega krompirja Bamberger Hörnla do pralinejev, ki se vam bodo stopili v ustih, in nenazadnje kozarčka izvrstnega vina iz vinogradov nekdanjega samostana Sv. Mihaela. Dober tek!

Jaslice v kapeli Maternkapelle © Krippenfreunde Bamberg
Bamberg Tourismus & Kongress Service podarja:

  • Dva darilna bona za 5 bamberških kulinaričnih dobrot (pivo, rogljiček, pralineje, vino zeleni Silvanec in kajzerica z mesnim sirom).

BlenderGroup d.o.o.

Vitamin Well so švedske funkcionalne pijače, obogatene z vitamini in minerali. Predstavljajo alternativo vsem sladkim sokovom in gaziranim pijačam, ki jih vsakodnevno pijemo za žejo.

Vitamin Well pijača © BlenderGroup d.o.o.

Barebells so beljakovinski prigrizki primerni za športno aktivne in vse tiste, ki se sladkim skušnjavam kljub premišljeni prehrani ne morejo in ne želijo upreti. Proteinske ploščice 100% barebellicious so na voljo v osmih neverjetnih okusih. Beljakovinski napitki Barebells Milkshake, slastni napitki z 24 grami beljakovin, so na voljo v štirih okusih, ki se jim ni mogoče upreti. 100% barebellicious!

Proteinska ploščica Barebells © BlenderGroup d.o.o.

Nocco so funkcijski napitki obogateni z BCAA (razvejane aminokisline), ekstraktom zelenega čaja in vitamini. Na voljo so različni okusi v gazirani različici. Vsem je skupno, da ne vsebujejo ogljikovih hidratov – so brez sladkorja, sladkani le s sukralozo.

Nocco fukncijski napitek @ BlenderGroup d.o.o.

Notus 100% kokosova voda priteče naravnost iz mladega kokosa vietnamskih palm in v sebi nosi naravno sladkobo, ki jo naredi zelo okusno. Naravni izotonik s 5 ključnimi elektroliti.

Notus 100% kokosova voda © BlenderGroup d.o.o.
BlenderGroup d.o.o. podarja:

  • Paket izdelkov Vitamin Well (funkcionalne pijače)
  • Paket izdelkov Barebells (proteinske ploščice/napitki)
  • Paket izdelkov NOCCO (funkcijski napitki)
  • Paket izdelkov NOTUS (kokosova voda)

Nemška turistična organizacija – DZT

Božična darilca © DZT, Foto: Liliboas
Nemška turistična organizacija – DZT podarja:

  • 10 x #WanderlustGermany paket (prevleka za kolo, zapestna denarnica, škatlica za hrano)

Začnite z raziskovanjem. Viel Glück!

Dodatne Informacije

pobegvpraznicnonemcijo.si

Naslovna fotografija: Zimsko družinsko obarvano veselje na saneh ©DZT, Foto: Robert Kneschke EyeEm

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!