fbpx

5 znamenitosti, ki jih ob obisku Olimij ne smete spregledati

Foto: Wellness-Orhidelia PR

Zeleni grički poraščeni z vinogradi in rečna struga, ki se vije med njimi. Bogata kulturna in zgodovinska dediščina. To sta območji Kozjanskega in Obsotelja, katere zaklade je prepoznal tudi Unesco, čas pa je, da lepote tega območja odkrijete tudi vi. Katerih stvari ob naslednjem obisku slovitih termalnih vrelcev v Podčetrtku ne smete zgrešiti? Preverite!

Minoritski samostan Olimje

Srce olimske kulturne dediščine predstavlja minoritski samostan Olimje. Red svetega Frančiška je našel novo domovanje v nekdanjem gradu, ki stoji ob veličastni cerkvi Marijinega Vnebovzetja. Pred samostanom se bohoti zeliščni vrt, njegova zelišča pa minoriti pridoma uporabljajo za pripravo zdravil, ki se nahajajo v delujoči Stari lekarni v samostanu.

Foto: visitpodcetrtek.com

Vinski okoliš Kozjanskega

Na Kozjanskem deluje več kot 2000 pridelovalcev vina, ki gostoljubno pričakajo goste in jih postrežejo z najboljšo rujno kapljico. Prepustite se rajanju po mnogih vinskih kleteh in spoznavajte tamkajšnje vinogradnike, ki vsako leto budno pazijo na svoje vinograde ter skrbijo, da grozd spremenijo v najboljše vino.

Foto: visitpodcetrtek.com

Jelenov greben

Nekaj metrov stran od samostana Olimje stoji Jelenov greben, ki ga obkrožajo jeleni, damjaki in mufloni. Ti se gibljejo na 8 hektarjev veliki posesti, obiskovalci pa jih lahko v miru opazujejo, pa tudi hranijo. V sklopu Jelenovega grebena je tudi restavracija, v zadnjih letih pa so zgradili tudi prenočišča in wellness center, ki si je prislužil nagrade za najboljši podeželski wellness.

Foto: visitpodcetrtek.com

Koča pri čarovnici

Med gozdnimi krošnjami se nahaja Dežela pravljic in domišljije, kjer se bodo mali obiskovalci navdušili nad srečanjem s pravljičnimi liki in podobami. Spoznajte Kekca, Sneguljčico, pa Rdečo kapico in Bedanca. Na poti skozi pravljični gozd boste srečali čarovnice ter like iz slovenske in tuje književnosti, tako se boste nasmejali ob prigodah Butalcev in pomagali Žogici Nogici. Dogodivščina za najmlajše zagotovljena, ob popotovanju v pravljični svet pa bodo uživali tudi odrasli.

Foto: visitpodcetrtek.com

Stolp zdravja in veselja

Iz Podčetrtka do vrha priljubljene pohodniške točke, katere vrhunec je Stolp zdravja in veselja potrebujete le 60 min umirjene hoje po nezahtevnih pešpoteh. Vaš trud bo poplačan, saj se vam odpre čudovit razgled na okoliške hribe in gričevje. Stolp se nahaja na Rudnici, v višino pa meri kar 40 metrov. Pri stolpu je na novo postavljena tudi »klopca ljubezni«.

Foto: visitpodcetrtek.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!