fbpx

5 manj znanih kotičkov Slovenije, ki jih obiščite še te počitnice

Foto: Unsplash/Joris Beugels

Ste naveličani gneče med vikendi in v času počitnic, ki se vije ob obali ali kateri izmed priljubljenih gorenjskih turističnih točk? Preverite nekaj manj znanih kotičkov Slovenije, ki po svoji lepoti nič kaj ne zaostajajo za tistimi, bolj obljudenimi.

Cerkljansko

Cerkljansko hribovje ponuja kopico pohodniških poti in naravnih lepot, ki jih je vredno obiskati. Med hribovito pokrajino se vijejo ozke dolinice s kristalno čistimi rekami, nad njimi pa se dvigajo zelene planote in osamljene kmetije. Pohodniške poti po Cerkljanskem ponujajo čudovite razglede na Bohinjske gore in Julijske Alp te le malo obiskovalcev. Podajte se na Porezen, najvišji hrib Cerkljanskega hribovja, ali pa obiščite slap Padstanajca, za katerega boste potrebovali dobre pol ure hoje.

Foto: visitcerkno.si

Kočevsko

Spoznajte se s prostranimi kočevskimi gozdovi, ki v sebi skrivajo tudi ostanke prvinskih pragozdov in široko paleto divjih prebivalcev. Kočevsko je priljubljeno med vsemi, ki si želijo aktivnega oddiha v naravi, zato privablja tako ljubitelje pohodništva, kot tudi kolesarjenja, jahanja in gorskega kolesarjenja. Podajte se na t.i. Medvedovo pot, kratko krožno učno pot, na kateri se boste bolje spoznali s slavno zverino, ki prebiva v kočevskih gozdovih.

Foto: kocevsko.si

Posočje

V Posočju boste našli kopico zanimivih in lepih kotičkov, eden takšnih je brez dvoma Šunikov vodni gaj. Skriva se v dolini Lepene, v osrčju Triglavskega narodnega parka. Do njega se lahko sprehodite po krajši ali daljši pohodniški poti, daljša pa ponuja več priložnosti za občudovanje prekrasne narave, ki vas obdaja. Za konec boste poplačani z pravljičnimi pogledi na zelene tolmune in bistre slapove.

Foto: soca-trenta.si

Slovensko primorje

Slovenska obala skriva kopico čudovitih mest in naravnih znamenitosti, prava paša za oči pa je tudi njeno zaledje. Nad slovenskim primorjem tako budno bdi grad Socerb, ki obljublja nepozabne poglede na Tržaški zaliv. Oboževalci sončnih zahodov bodo navdušeni nad razgledom in barvami, ki jih bodo tu deležni ob tem, ko se sonce počasi potopi v morje. Do gradu se lahko povzpnete peš, kar je brez dvoma vredno, če pa ste v naglici, se lahko po cesti zapeljete tudi z avtomobilom. V bližini najdete tudi Sveto jamo z edino podzemno cerkvijo v Sloveniji.

Foto: visitkoper.si

Prekmurje

Prekmurje ponuja veliko več kot le prijetne termalne vrelce. Ena izmed priljubljenih točk med domačini je tako tudi Bukovniško jezero, ki leži v občini Dobrovnik na skrajnem severovzhodu države. Jezero je kot nalašč za sprehode, piknike in številne športne aktivnosti, ponaša pa se s kar 26 energijskimi točkami. Raziščite odlično lokalno kulinariko ali obiščite katero izmed vinskih kleti. Pred časom so uredili tudi parkirišče za avtodome.

Foto: bukovniskojezero.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!