fbpx

6 avtomobilov, ki so ultra kul, a se pri nas ne prodajajo!

Foto: Kia

Predstavljamo vam nekaj avtomobilov, ki so ultra kul in po svetu zelo priljubljeni. Pri nas pa jih boste, zaradi omejitev in specifike trga, le stežka uzrli.

Evropa je v primerjavi z ostalim svetom specifičen trg, saj veliko modelov avtomobilov, ki so priljubljeni drugje po svetu, pri nas ali v EU pa jih enostavno ne morete naročiti. Govorimo predvsem o splošno dosegljivih avtomobilih in seveda ne tistih, ki jih je mogoče posamično uvoziti, iz katerega drugega dela sveta. V veliki meri so krive zakonske omejitve in okoljski standardi, deloma pa tudi navade ljudi, ki imajo v Evropi kar specifičen okus. Vas zanima kateri avtomobili bi na naših cestah izgledali ultra kul?

1. Hyundai Santa Cruz

Hyundai Santa Cruz; Foto: hyundainews.com

Hyundai Santa Cruz je simpatičen poltovornjak, ki se je v ZDA meseca avgusta povzpel na prvo mesto med najhitreje prodajanimi avtomobili. Lahko bi rekli, da gre za poltovornjak ʺevropskihʺ mer, ki bi bil na naših cestah sila zanimiv in v nemalo primerih tudi uporaben. Prednji del ima podoben Hyundai Tucsonu, sicer pa ponuja kopico praktičnih rešitev, zmogljiv motor in serijski štirikolesni pogon.

2. Ford Bronco

Ford Bronco; Foto: media.ford.com

Ford Bronco je še eden izmed kopice robustnih terencev, ki so izjemno priljubljeni v ZDA. Bronco predstavlja avtomobil, ki je bil eden izmed najbolj pričakovanih v letu 2020. Ponuja izjemno terensko zmogljivost, omisliti pa si ga je mogoče v različnih izvedenkah, saj gre vendarle za neposrednega rivala Jeep Wranglerja. Ime Bronco obstaja že 31 let, njegova priljubljenost pa je najbolj opazna ravno v že omenjenih ZDA.

3. Ford Maverick

Ford Maverick; Foto: media.ford.com

Ford Maverick je kompakten in eden izmed najmanjših puck-upov na tržišču. Ker je kompakten, še ne pomeni, da bi bil zaradi tega občutno manj uporaben. Z dolžino okoli 5 metrov je za okoli 30 cm krajši od modela Ford Ranger. V primerjavi z njim ima tako krajši keson in nekoliko manjšo zmogljivost, kar se tiče obtežitve in teže bremena, ki ga lahko vleče.

4. Kia Telluride

Kia Telluride; Foto: kianewscenter.com

Kia Telluride predstavlja enega izmed večjih SUV-jev. Ima dovolj prostora za 8 ljudi, osnovni model pa poganja bencinski V 6-valjni motor. Ker gre za avtomobil, ki je namenjen družinam ponuja opcijsko izbiro štirikolesnega pogona in ima kopico aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov. V njem najdemo celo ultrasonični sistem, ki bo ob zaklepu avtomobila zaznal premikanje v drugi ali tretji vrsti sedežev in na to tudi opozoril voznika.

5. Toyota Sienna

Toyota Sienna; Foto: newsroom.toyota.eu

Toyota Sienna je predstavnik tako imenovanih enoprostorcev, ki so ob poplavi SUV-jev že skorajda izginili z naših cest. Njen dizajn je drzen, poleg obilice prostora, pa ponuja vse kar bi današnje družine morda potrebovale. Na voljo je kar 7 USB rež, za polnjenje vseh prenosnih naprav na družinskem izletu. Obilica dodatne opreme je pri Toyoti že samoumevna, seveda pa je tudi Sienno mogoče dobiti s hibridnim motorjem in štirikolesnim pogonom.

6. Genesis GV80

Genesis GV80; Foto: media.genesis.com

Genesis GV80 je prvi luksuzni terenec znamke Genesis, ki prihaja iz Južne Koreje. Avtomobil je poln digitalne tehnologije, voznik pa ima voljo tudi projecirni zaslon in navigacijo z obogateno resničnostjo. Dodatno udobje potnikom zagotavlja sistem za odstranitev šumov iz okolje, zaradi katerega bo vožnja še bolj pomirjujoča. Dizajn GV80 je vsekakor impresiven in kot takega bi ga bilo vsekakor zanimivo videti na naših cestah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!