fbpx

6 idej, kako okrasiti dnevno sobo za božične praznike

Foto: envato

V trgovinah na nas že čakajo božične kolekcije okraskov in raznih detajlov za okrasitev doma. Navdiha je na pretek, vendar se morate odločiti, kako boste okrasili dom za prihajajoče praznike. Dnevna soba je še vedno središče prazničnega časa, zato imamo nekaj odličnih predlogov, kako jo okrasiti.

Dnevna soba je, poleg kuhinje, prostor, v katerem preživimo največ časa. Tu se družimo s prijatelji in družino, počivamo po obilnem kosilu in uživamo v najlepših božičnih filmih.

Vsak na svoj način rad okrasi svoj dom pred božičem, idej pa je res veliko. Ni pomembno, ali boste uporabili lanskoletne okraske ali kupili nove, pomembno je, da se počutite udobno. Ustvarjanje popolnega božičnega vzdušja v vašem domu ni samo zabavno družinsko popoldne, ampak bo vaš prostor naredilo prijeten kotiček za uživanje skozi celotno praznično sezono.

Nevtralne barve

Bleščeči zlati in srebrni okraski se lepo ujemajo z nevtralnimi barvami. Zamenjajte vsakdanje okrasne blazine za kavč z blazinami s perlami ali sijočimi odtenki kositra in rožnatega zlata.

Srce dnevne sobe v prazničnem času je zagotovo božično drevo. Ko gre za ideje za okrasitev božičnega drevesca, izberite mlečne odtenke in dodajte ledeno rožnate ter zamolklo zlate okraske, ki se bodo čudovito zlili s toplimi pravljičnimi lučkami.

Okrasite klubsko mizico z kroglicami in lučkami, postavljenimi v veliko stekleno skledo, kar bo pripomoglo k romantičnemu vzdušju, še posebej v dolgih in mrzlih zimskih nočeh.

Skandinavski stil

Skandinavski stil notranje opreme je še vedno zelo priljubljen. Brez posebnega truda lahko dosežete prijeten in hkrati privlačen prostor. Čiste linije in nevtralni odtenki v kombinaciji z mehkimi in naravnimi tkaninami bodo v dnevno sobo vnesli pridih topline.

Foto: Genevieve/Unsplash

Rustikalni slog za prijetno vzdušje

Da bo slog preprost in nevsiljiv, izberite naravne materiale, kot so les, naravna tkanina in okraske, kot so borovi storži, božične rastline, ter jim dodajte praznični sijaj. Les se odlično poda k rdečim in zelenim tonom ter svetilkam v toplih barvah. Dopolnite prostor s krznenimi preprogami in toplimi odejami.

Glamurozno in preprosto

Za glamurozen videz se odločite za odtenke kobaltno modre, modro zelene in temno modre, ki bodo v kombinaciji z zlato videti popolne. Drevo okrasite s kroglicami v enakih odtenkih, bivanje pa dopolnite s svečkami vseh oblik in velikosti.

Ogledalo, v katerem se bodo zrcalili vsi okraski, sveče in luči, bo zagotovo povzdignilo prostor. Za pridih topline so na voljo krznene preproge in okrasne blazine iz mehkega blaga.

Foto: Cameron/Unsplash
Foto: Vershinina/Unsplash

Vnesite barve v prostor

Ena od mnogih čudovitih stvari o božičnem okraševanju je, da res obstaja tema za vsakogar. Nekateri ljudje radi dajo vse od sebe, drugi pa imajo raje nekoliko bolj subtilen pristop.

Če v vaši dnevni sobi prevladuje bela barva, bo nekaj skrbno izbranih barv pripomoglo k ustvarjanju popolnega božičnega vzdušja. Izberite rdeče dekoracije, kot so blazine, odeje, kamin pa okrasite z zelenimi listi.

Foto: Eugenivy/Unsplash
Foto: Valeria/Unsplash

Kovinski detajli

Kombinacija kovinskih detajlov s toplejšimi barvami, kot so rumeno zlato, srebro in rožnato zlato, pomaga ustvariti privlačen videz, hkrati pa daje občutek razkošja. Kovinske detajle lahko kombinirate tudi z naravnimi materiali, kot sta tradicionalno zelenje in umetno krzno.

Foto: Karpovich/ Pexels
Foto: Karpovich/Pexels

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.